Vaststelling beleidsnota Privacybeleid gemeente Voorst 2023

 

Burgemeester en wethouders van Voorst maken het volgende bekend:

Op 9 mei 2023 heeft het college van burgemeester en wethouders de beleidsnota Privacybeleid gemeente Voorst 2023 vastgesteld. Het Privacybeleid gemeente Voorst 2023 vervangt het Privacybeleid Voorst 2019 en het bijbehorende Privacyreglement gemeente Voorst 2019.

De beleidsnota is een actualisering en aanvulling van het voorgaande privacybeleid. Door deze beleidsnota wordt er meer aandacht gevestigd op risico-gestuurd werken, de visie van het gemeentebestuur in het digitale tijdperk en verbinding maken met de planning & control cyclus. Door deze beleidsnota kan het college van burgemeester en wethouders op ieder moment uitleggen hoe zij de persoonsgegevens beschermen en voldoen aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). De beleidsnota bevat geen algemeen verbindende voorschriften of beleidsregels als bedoeld in artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht.

De beleidsnota Privacybeleid gemeente Voorst 2023 is in het Gemeenteblad opgenomen op de website www.overheid.nl. Onder Beleid & regelgeving | Bekendmakingen vindt u een zoekfunctie.

Gemeentelijke regelgeving en gemeentelijk beleid zijn ook in geconsolideerde vorm digitaal beschikbaar. Kijk daarvoor op www.voorst.nl onder Organisatie | Beleid en regelgeving | Overzicht Regelgeving | Dienstverlenend Voorst.

Twello, 6 juli 2023

Paula Jorritsma-Verkade, burgemeester

Lisette Wolbers-Cents, secretaris

Naar boven