Verordening van de raad van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, houdende wijziging van de Algemene plaatselijke verordening gemeente Bodegraven-Reeuwijk (14e wijziging)

 

De raad van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk;

 

gezien het door hem (de raad) in zijn vergadering van 14 juni 2023 bij meerderheid van stemmen aangenomen amendement van de fracties van de VVD, LLBR en D66 over de sluitingstijden van de horeca;

 

overwegende, dat door het amendement artikel 2:29 van de Algemene plaatselijke verordening gemeente Bodegraven-Reeuwijk aanpassing behoeft;

 

gelet op artikel 149 van de Gemeentewet;

 

besluit:

 

vast te stellen de volgende verordening:

 

Verordening tot wijziging van de Algemene plaatselijke verordening gemeente Bodegraven-Reeuwijk (15e wijziging)

 

Artikel I

 

De Algemene plaatselijke verordening gemeente Bodegraven-Reeuwijk wordt gewijzigd als volgt:

 

Artikel 2:29 komt te luiden:

 

Artikel 2:29 Sluitingstijd

  • 1.

    Openbare inrichtingen in het centrum van Bodegraven, die zijn ingedeeld in horecacategorie 3 als bedoeld in het bestemmingsplan Bodegraven Centrum 2022, zijn gesloten op maandag tot en met donderdag tussen 01.00 uur en 06.00 uur, op vrijdag tussen 02.00 uur en 06.00 uur en op zaterdag en zondag tussen 04.00 uur en 06.00 uur.

  • 2.

    Het is een in het eerste lid bedoelde openbare inrichting verboden om op vrijdag tussen 01.30 uur en 02.00 uur en op zaterdag en zondag tussen 01.30 uur en 04:.0 uur bezoekers toe te laten.

  • 3.

    Het is een in het eerste lid bedoelde openbare inrichting verboden om op zaterdag en zondag tussen 03.30 uur en 04.00 uur te schenken aan de in de inrichting aanwezige bezoekers.

  • 4.

    Andere dan de in het eerste lid bedoelde openbare inrichtingen zijn gesloten op maandag tot en met vrijdag tussen 01.00 uur en 06.00 uur, en op zaterdag en zondag tussen 03.00 uur en 06.00 uur.

  • 5.

    In afwijking van het eerste en het vierde lid geldt voor de volgende openbare inrichtingen het verbod de inrichting voor bezoekers geopend te hebben en aldaar bezoekers toe te laten of te laten verblijven op alle dagen tussen 00.30 uur en 06.00 uur:

    • a.

      openbare inrichtingen die uitsluitend, in hoofdzaak of gedeeltelijk in gebruik zijn bij sportorganisaties of –instellingen dan wel deel uitmaken van een gebouw waar deze activiteiten plaatsvinden;

    • b.

      openbare inrichtingen die uitsluitend, in hoofdzaak of gedeeltelijk in gebruik zijn bij levensbeschouwelijke organisaties of instellingen, dan wel deel uitmaken van een gebouw waar deze activiteiten plaatsvinden;

    • c.

      openbare inrichtingen die zijn gelegen op of in de onmiddellijke nabijheid van een kampeer- of caravanterrein.

  • 6.

    Terrassen zijn gesloten op vrijdag en zaterdag na 24.00 uur en op de overige dagen na 23.00 uur.

  • 7.

    Het is verboden een openbare inrichting voor bezoekers geopend te hebben, of bezoekers in de inrichting te laten verblijven na sluitingstijd.

  • 8.

    De burgemeester kan ontheffing verlenen van de sluitingstijd voor openbare inrichtingen zoals genoemd in het eerste, het vierde en het vijfde lid.

  • 9.

    Voor een openbare inrichting als bedoeld in artikel 2:28A, tweede lid, aanhef en onder a, gelden dezelfde sluitingstijden als voor een winkel.

  • 10.

    Het eerste, het vierde en het zesde lid zijn niet van toepassing op situaties waarin bij of krachtens de Wet milieubeheer is voorzien.

  • 11.

    De burgemeester wijst per kalenderjaar de doordeweekse feestdagen aan, waarop de openbare inrichtingen zoals genoemd in het eerste en het vierde lid, ontheffing krijgen van de sluitingstijd en gesloten dienen te zijn tussen 03.00 uur en 06.00 uur.

  • 12.

    Op de aanvraag om een ontheffing is paragraaf 4.1.3.3 van de Algemene wet bestuursrecht (positieve fictieve beschikking bij niet tijdig beslissen) niet van toepassing.

Artikel II

 

Deze verordening treedt in werking op de eerste dag na die van de bekendmaking.

 

Aldus besloten in de openbare vergadering van de raad van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, gehouden op 5 juli 2023.

 

De griffier,

drs. J.H. Rijs MMC

Naar boven