Aankondiging bruikleenovereenkomst voor een perceel op het Nollestrand in Vlissingen

Datum publicatie: 06-07-2023

 

Perceel: Gemeente Vlissingen, Sectie H nummer 3971 (gedeeltelijk)

 

Bruikleenovereenkomst

De gemeente Vlissingen (hierna de gemeente) is van plan om een bruikleenovereenkomst aan te gaan met de besloten vennootschap Strandhuisjes Nollestrand B.V. voor het genoemde object, totale grootte 5 m², ter hoogte van het Strandpark Zeeland.

 

Deze uitgifte in bruikleen vindt onderhands plaats aan de besloten vennootschap Strandhuisjes Nollestrand B.V., handelend onder de naam Strandpark Zeeland. Hier liggen de volgende redenen aan ten grondslag:

 

Strandpark Zeeland exploiteert een horecabedrijf op een smalle strook op het Nollestrand. Het Nollestrand is voor het overige een openbare ruimte. Strandpark Zeeland dient zelf te voorzien in het inzamelen en afvoeren van haar bedrijfsafval, afkomstig uit de door haar verhuurde strandhuisjes. Zij heeft aangegeven op eigen terrein momenteel geen ruimte te hebben voor het plaatsen van een afvalinzamelvoorziening. Zij is bereid een afvalinzamelvoorziening in de openbare ruimte te plaatsen, waar passerende strandgasten eveneens gebruik van mogen maken. Gemeente Vlissingen is bereid om voor de rest van het seizoen 2023 (tot 31 oktober 2023) een klein perceel van ongeveer 5 m2 in de openbare ruimte in bruikleen te geven aan Strandpark Zeeland, uitsluitend ten behoeve van de plaatsing van een afvalinzamelvoorziening. Als naastgelegen bedrijf wordt Strandpark Zeeland geacht redelijkerwijs de enige kandidaat te zijn die op deze locatie een eigen afvalinzamelvoorziening wil plaatsen en onderhoud in de openbare ruimte.

 

Niet eens met voorgenomen bruikleen?

Andere partijen die menen dat zij eveneens als serieuze gegadigde in aanmerking komen voor dit kleine perceel dat tijdelijk in bruikleen wordt gegeven ten behoeve van de plaatsing van een eigen afvalinzamelvoorziening voor algemeen gebruik, kunnen zich binnen 20 kalenderdagen na het verschijnen van deze publicatie, dus tot 16-08-2023, 23:59 uur, richten tot de gemeente Vlissingen, via de mail gemeente@vlissingen.nl onder vermelding van zaaknummer 2241020 of telefonisch via 0118-487282.

Na het verstrijken van deze termijn zal de tijdelijke bruikleenovereenkomst in principe worden gesloten met Strandpark Zeeland.

 

Publicatie

De gemeente publiceert dit voornemen op officielebekendmakingen.nl Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021. (ECLI:NL:HR:2021:1778), meer in het bijzonder het bepaalde in rechtsoverweging 3.1.6.

Naar boven