Gemeente Heerlen - ontwerp facetbestemmingsplan “Woningsplitsing en kamerbewoning”

 

Burgemeester en wethouders van Heerlen maken bekend dat met ingang van 26 januari 2023, gedurende een termijn van zes weken, het ontwerp van het facetbestemmingsplan “Woningsplitsing en kamerbewoning” met IMRO idn: NL.IMRO.0917.BP050900W000004 -0201 en ondergrond:

o_NL.IMRO.0917.BP050900W000004 -0201.dxf ter inzage ligt.

 

Het plangebied

Het plangebied bestaat uit het gehele grondgebied van de gemeente Heerlen. De exacte begrenzing van het plangebied wordt bepaald door de verbeelding van het facetbestemmingsplan.

 

Strekking van het plan

Vorig jaar januari heeft de gemeenteraad een voorbereidingsbesluit genomen voor een verbod op het toevoegen van onzelfstandige woningen (kamerverhuur). Dit was nodig om meer grip te krijgen op de mate van woningsplitsing en/of omzetting en kamerbewoning in de stad.

 

Binnen één jaar na het nemen van een voorbereidingsbesluit moet ook een ontwerpbestemmingsplan ter inzage worden gelegd. Dat gebeurt nu per 26 januari met als doel ongewenste vormen van onzelfstandige bewoning en splitsing tegen te gaan.

 

T erinzagelegging

Het bestemmingsplan en alle overige bijbehorende stukken liggen met ingang van 26 januari 2023 gedurende zes weken ter inzage in de publiekshal van de gemeente Heerlen, Geleenstraat 25. Op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur en op donderdag van 8.30 tot 20.00 uur.

Het bestemmingsplan kan tevens worden ingezien via het landelijke portaal www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Reageren

Ingezetenen en belanghebbenden kunnen gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken schriftelijk, dan wel mondeling, een zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Heerlen.

 

Schriftelijke inspraakreacties dienen gericht te worden aan het college van burgemeester en wethouders van Heerlen, ter attentie team beleid Ruimte, Postbus 1, 6400 AA te Heerlen onder vermelding van “zienswijze ontwerp facetbestemmingsplan Woningsplitsing en kamerbewoning”.

 

 

Voor verdere vragen over het facetbestemmingsplan kunt u contact opnemen met de heer Linders van het team Beleid Ruimte via telefoonnummer 045-5605040

 

Heerlen, 25 januari 2023.

Burgemeester en wethouders van Heerlen

 

Naar boven