Kennisgeving Voorbereidingsbesluit partiële herziening Drijvende bouwwerken

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

De gemeenteraad van Amsterdam heeft in zijn vergadering van 28 juni 2023 een voorbereidingsbesluit genomen. Besloten is dat een paraplubestemmingsplan ‘partiële herziening Drijvende bouwwerken’ wordt voorbereid voor een gebied zoals aangegeven op de bij het voorbereidingsbesluit behorende verbeelding met de identificatie NL.IMRO.0363.GA2301VBGST-VG01.

Met inwerkingtreding van het voorbereidingsbesluit moeten aanvragen voor een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen voor drijvende bouwwerken worden aangehouden ingevolge artikel 3.3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. In het voorbereidingsbesluit is opgenomen dat in concrete gevallen een omgevingsvergunning kan worden verleend indien naar het oordeel van het college de aanvraag niet in strijd is met de waterbeleidsregels.

Het voorbereidingsbesluit treedt in werking met ingang van 30 juni 2023.

Dit voorbereidingsbesluit ligt ter inzage met ingang van 30 juni 2023 gedurende een termijn van zes weken op het volgende adres:

Het voorbereidingsbesluit partiële herziening Drijvende bouwwerken met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via ww.ruimtelijkplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.GA2301VBGST-VG01.

Tegen dit besluit staat geen bezwaar of beroep open.

Amsterdam, 30 juni 2023

Burgemeester en wethouders,

Peter Teesink

Gemeentesecretaris

Femke Halsema

burgemeester

Naar boven