Ontwerpbestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan De Eendracht

Van 30 juni tot en met 10 augustus 2023 ligt het ontwerp voor het bestemmingsplan De Eendracht ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis (Raadhuisplein 2). U kunt het plan digitaal inzien via onderstaande links. Mocht u geen mogelijkheid hebben om het plan digitaal in te zien, dan kunt u het plan zonder afspraak bij de receptie van het gemeentehuis inzien. Ook het ontwerp voor het beeldkwaliteitsplan De Eendracht ligt gedurende deze periode ter inzage. Daarnaast ligt ook de zakelijke inhoud van de bijbehorende anterieure overeenkomst ter inzage.

Heeft u vragen over het plan, dan kunt u individueel een afspraak maken via onze website https://www.barneveld.nl/belastingen-en-vergunningen/afwijken-van-bestemmingsplan) of via telefoonnummer (0342) 495 335 om het plan in te zien en toelichting hierop te krijgen. U kunt uw vragen ook mailen naar rodigitaal@barneveld.nl.

Dit plan voorziet realisering van circa 160 woningen en een schoolgebouw met kinderopvang op de percelen Eendrachtstraat 29-33 en 35 en daarvan ten westen liggende agrarische gronden ten noorden van het dorp Terschuur. Daarnaast wordt de aanduiding ‘intensieve veehouderij’ van het agrarische bedrijf van het perceel Overbekerweg 6-8 verwijderd.

U vindt de officiële bekendmaking via https://www.barneveld.nl/over-barneveld/bekendmakingen.

Daarnaast is het plan in te zien op de landelijke website:

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0203.1661-0002

De bronbestanden zijn beschikbaar via:

https://publiek.tercera-ro.nl/officieel/0203/NL.IMRO.0203.1661-0002

(Mochten bovenstaande links niet werken, wilt u het dan melden bij rodigitaal@barneveld.nl)?

Tijdens de vermelde periode kan een ieder, bij voorkeur schriftelijk, een zienswijze over deze plannen naar voren brengen bij de raad. Geef in uw zienswijze aan tegen welk plan uw zienswijze gericht is. Uw schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de raad (Postbus 63, 3770 AB Barneveld). Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via telefoonnummer (0342) 495 335. U kunt uw zienswijze ook digitaal via de gemeentelijke website naar voren brengen. Daarvoor moet u gebruik maken van DigiD om u te legitimeren. Het formulier treft u aan bij de documenten op de gemeentelijke website (Zienswijze indienen | Gemeente Barneveld). Wij merken de ingediende zienswijze (met eventuele daarin opgenomen persoonsgegevens) als openbaar aan, tenzij in de zienswijze expliciet wordt aangegeven dat u hiervoor geen toestemming geeft.

Inloopbijeenkomst

De gemeente Barneveld organiseert op 6 juli 2023 een inloopbijeenkomst over het plan. De bijeenkomst start om 19.00 uur en wordt gehouden in dorpshuis De Belleman in Zwartebroek. De gemeente heeft de directe omwonenden van de toekomstige bouwlocatie uitgenodigd voor deze bijeenkomst.

 

Barneveld, 29 juni 2023.

Naar boven