Ontwerpbestemmingsplan en Anterieure - en verkoopovereenkomst Hendrik Veenemanstraat 27a

Ontwerpbestemmingsplan “Hendrik Veenemanstraat 27a, Son” ter inzage

Burgemeester en wethouders maken bekend dat overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, vanaf donderdag 29 juni 2023 tot en met woensdag 9 augustus 2023,

het ontwerpbestemmingsplan “Hendrik Veenemanstraat 27a, Son” (NL.IMRO.0848.BP305SONMIDDEN-ON01) voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis (tijdens openingstijden).

Het ontwerpbestemmingsplan is ook te raadplegen via de website van de gemeente, www.sonenbreugel.nl of direct via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het ontwikkelen van 5 woningen op het perceel bekend als Hendrik Veenemanstraat 27a te Son. Met daarbij behoud van een beeldbepalende boom en versterking van de groenstructuur langs de weg.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn of haar zienswijze met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Son en Breugel, Postbus 8, 5690 AA te Son en Breugel onder vermelding van “Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Hendrik Veenemanstraat 27a, Son”.

Indien u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken, dient u vóór het einde van de periode van terinzagelegging, een afspraak te maken met een medewerker van het team Ruimte, Economie en Duurzaamheid.

Anterieure- en verkoopovereenkomst Herontwikkeling locatie Hendrik Veenemanstraat 27a, Son

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeente Son en Breugel een anterieure- en verkoop overeenkomst is aangegaan met Rapelenburg BV.

De overeenkomst gaat over de ontwikkeling van vijf grondgebonden eengezinswoningen met een gedifferentieerd programma van middeldure en dure koop. Deze woningen worden gesitueerd op het perceel Hendrik Veenemanstraat 27a te Son en Breugel.

• De gemeente neemt de inspanningsverplichting op zich om een bestemmingsplan in procedure te brengen.

• Initiatiefnemer verplicht zich om een bijdrage te leveren aan de kosten die de gemeente moet maken in verband met de ambtelijke uren, advieskosten en mogelijke planschade.

• De initiatiefnemer koopt de grond en reststrook van de gemeente en levert de toekomstige openbare ruimte terug aan de gemeente nadat deze is ingericht.

Tegen de gesloten overeenkomst kunnen geen zienswijzen of bezwaren worden ingediend.

 

Naar boven