Bekendmaking van voornemen tot verkopen/gronduitgiftes van grond gemeente Zaltbommel

De Hoge Raad heeft op 26 november 2021 het “Didam”-arrest gewezen. Dit arrest bevestigt dat gemeenten in Nederland bij voorgenomen verkopen/gronduitgiftes van onroerende zaken transparant moeten handelen, zodat iedere gegadigde kenbaar kan maken dat deze ook in aanmerking komt om een (koop)overeenkomst te sluiten.

Deze mededingingsruimte hoeft niet te worden geboden als bij voorbaat al vaststaat of mag worden aangenomen dat op grond van objectieve, toetsbare en redelijke criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de verkoop.

De gemeente Zaltbommel maakt hierbij bekend dat met betrekking tot onderstaande onroerende zaken het voornemen heeft om tot verkoop en/of gronduitgifte van gemeentegrond over te gaan aan Zandvliet & Verlouw B.V. De gemeente is van mening dat de Zandvliet & Verlouw B.V. de enige gegadigde is omdat beide partijen al geruime tijd in overleg met elkaar zijn over dit project. Daarnaast bezit Zandvliet & Verlouw een naastliggende kavel die van belang is voor de totstandkoming van dit project.

Gedeelte van kadastraal perceel:

Kadastrale gemeentenaam: Kerkwijk

Sectie: T

Nummer: 1455

Plaats: Delwijnen

Mogelijkheid reactie

Bent u van mening dat u als gegadigde ook in aanmerking dient te komen voor de aankoop van het perceel, dan kunt u dit schriftelijk en gemotiveerd uiterlijk binnen 20 kalenderdagen na de datum van deze publicatie aan de gemeente kenbaar maken. U kunt uw reactie sturen naar Postbus 10.002, 5300 DA Zaltbommel of per e-mail naar info@zaltbommel.nl.

Naar boven