Vaststelling bestemmingsplan Maarweg 15-21 te Merkelbeek

Burgemeester en wethouders van de gemeente Beekdaelen maken op basis van artikel 3.8, van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Beekdaelen in de vergadering van 20 december 2022 het bestemmingsplan Maarweg 15-21 te Merkelbeek’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan voorziet in het wijzigen van de functie van de gronden in binnen het plangebied naar de enkelbestemming 'wonen'.

Het dossier is bij de gemeente geregistreerd onder zaaknummer Z/21/167695.

Terinzagelegging

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken wordt vanaf 25 januari 2023 gedurende een periode van 6 weken voor eenieder ter inzage gelegd. Digitaal is het bestemmingsplan in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer NL.IMRO.1954.BP80631-VA01. Daarnaast is het plan op afspraak in te zien bij de afdeling Ruimte in het gemeentehuis van Beekdaelen, Deweverplein 1 te Nuth.

Beroepsmogelijkheid

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kan gedurende de genoemde termijn van terinzagelegging beroep bij de Raad van State worden ingesteld. Van deze mogelijkheid kan gebruikt gemaakt worden door belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend dan wel aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen naar voren hebben gebracht.

Het beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor de behandeling van een beroep zijn griffierechten verschuldigd.

Het beroep schorst de inwerkingtreding van het bestemmingsplan niet. Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Om de inwerkingtreding te schorsen dient u als belanghebbende een verzoek om voorlopige voorziening te doen bij bovengenoemd orgaan. Indien dit verzoek binnen de termijn van zes weken is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het verzoeken om een voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Nadere informatie

Wilt u meer informatie, of heeft u vragen over het bestemmingsplan, dan kunt u contact opnemen met het cluster RO via gemeente@beekdaelen.nl of telefoonnummer 088 - 450 2000.

Naar boven