Vastgesteld bestemmingsplan Raalterweg 12

 

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 29 juni tot en met 10 augustus 2023 voor een ieder ter inzage ligt:

 

• het bij raadsbesluit van 21 juni 2023 ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Raalterweg 12

 

Inhoud

Het agrarisch bedrijf aan de Raalterweg 12 te Schalkhaar is beëindigd. De eigenaresse wenst haar vrijgekomen agrarische bebouwing deels in te zetten in de Rood voor Rood-regeling in ruil voor een nieuwe vrijstaande woning met losstaand bijgebouw en het resterende deel in te brengen in de Sloopbank. Tevens voorzien de plannen in een reguliere woonbestemming voor de bestaande boerderij (Raalterweg 12).

 

Als compensatie voor de nieuwe vrijstaande woning (met losstaand bijgebouw) en de reguliere woonbestemming voor de bestaande boerderij, investeert de eigenaresse in een nieuw wandelpad met meidoornhaag langs de cultuurhistorische waardevolle grens met Landgoed Frieswijk. Daarnaast wordt het erf landschappelijk ingepast en de nieuwe vrijstaande schuurwoning en het bijgebouw worden natuurinclusief gebouwd.

 

De documenten hebben in ontwerp ter inzage gelegen van 16 maart tot en met 28 april 2023. In deze periode zijn geen zienswijzen ingediend. Op 21 juni 2023 is het bestemmingsplan ongewijzigd vastgesteld.

 

Inzien

Het bestemmingsplan kunt u inzien op:

• http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.P407-VG01

• De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op https://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/manifest/NL.IMRO.0150.P407-VG01/

 

Het bestemmingsplan kunt u ook inzien via:

• https://www.deventer.nl/bestemmingsplannen onder het kopje ‘bestemmingsplannen die in procedure zijn’.

 

Ook kunt u het plan met de bijbehorende documenten inzien tijdens de openingstijden bij:

• Publiekscontacten Vergunningen, Grote Kerkhof 1.

Raadpleeg voor uw bezoek de website van de gemeente voor de openingstijden en voorwaarden. Of neem contact op met het algemene telefoonnummer van de gemeente Deventer: 14 0570.

 

Reageren

Het vastgestelde bestemmingsplan Raalterweg 12 met bijbehorende stukken ligt van donderdag 29 juni tot en met donderdag 10 augustus 2023 ter inzage.

 

Van vrijdag 30 juni tot en met donderdag 10 augustus 2023 kan beroep worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:

- een belanghebbende;

- een niet-belanghebbende die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan kenbaar heeft gemaakt;

- een niet niet-belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan kenbaar te maken.

 

Het indienen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

 

Naar boven