Vastgesteld beeldkwaliteitsplan Hoorn De Vrijheid, Hoorn

 

Op 15 juni 2023 heeft de gemeenteraad besloten het beeldkwaliteitsplan voor de bebouwing en de buitenruimte voor de ontwikkeling van plan De Vrijheid op de percelen Holenweg 6, 8 en 10 vast te stellen. Het beeldkwaliteitsplan is vastgesteld en opgenomen in de geldende welstandsnota van de gemeente Hoorn.

 

Doel van het plan

In het beeldkwaliteitsplan staan de contouren van de gewenste ruimtelijke uitstraling van het gebied. Ze bevatten welstandscriteria waaraan bebouwing en inrichting van het plangebied moeten voldoen. Het beeldkwaliteitsplan wordt als aanvulling op de welstandsnota vastgesteld door de gemeenteraad en worden gebruikt bij welstandstoetsing. Het is toetsingskader voor aanvragen om omgevingsvergunningen.

 

Ter inzage

Het raadsbesluit en het vastgestelde beeldkwaliteitsplan liggen van vrijdag 30 juni tot en met donderdag 10 augustus 2023 voor iedereen ter inzage in het stadhuis (tijdelijk gehuisvest op de begane grond van de Rabobank), Nieuwe Steen 29 Hoorn. Ook zijn ze te bekijken op www.hoorn.nl, bij het bestemmingsplan De Vrijheid.

 

Geen reactie mogelijk

Op grond van artikel 8:3 van de Algemene wet bestuursrecht kan geen bezwaar of beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit.

Naar boven