Vaststellen hogere grenswaarden Wet geluidhinder Bangert Oosterpolder fase 5a zuid, Hoorn

 

Burgemeester en wethouders hebben op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder op 9 mei 2023 besloten om een hogere grenswaarde vast te stellen de nieuw te bouwen woningen langs De Strip. Dit als gevolg van de geluidsbelasting op de gevels van het wegverkeer van De Strip.

 

Terinzageligging

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen van vrijdag 30 juni tot en met donderdag 10 augustus 2023 voor iedereen ter inzage. In verband met de verbouwing van het stadhuis liggen de stukken in het pand van de Rabobank, Nieuwe Steen 29 in Hoorn. De stukken zijn daarnaast digitaal raadpleegbaar op www.hoorn.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0405.BPBOfase5azuid-va01) bij het bestemmingsplan Bangert en Oosterpolder fase 5a zuid.

 

Beroep

Binnen de periode van terinzageligging kan tegen het besluit beroep worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State door een belanghebbende.

Een beroepschrift dient te worden gestuurd aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Inwerkingtreding

Het besluit treedt in werking na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het besluit niet. Wel is het gedurende de beroepstermijn mogelijk om in spoedeisende gevallen de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen tegen het besluit. Indien een dergelijk verzoek is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Het verzoek om voorlopige voorziening moet ook worden gestuurd naar eerder genoemd adres.

 

Een beroepschrift en/of verzoek om voorlopige voorziening kan ook digitaal worden ingediend. Dit kan via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Hiervoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

Voor het indienen van een beroepschrift en/of verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

Naar boven