Kennisgeving Milieueffectrapportage pluimveehouderij Veldhuizenweg ong. te Smilde, gemeente Midden-Drenthe

 

Burgemeester en wethouders van Midden-Drenthe maken bekend dat zij op 6 juni 2023 een milieueffectrapportage (MER) hebben ontvangen van Maatschap Feijen in verband met het voornemen voor een nieuw op te richten vestiging van een pluimveehouderij aan de Veldhuizenweg in Smilde.

Onderstaande bedrijf heeft een MER krachtens de Wet milieubeheer ingediend:

Maatschap Feijen, gelegen aan de Vaartweg 28 en Vaartweg 71 in Smilde in de gemeente Midden-Drenthe, voor een pluimveehouderij aan de Veldhuizenweg in Smilde.

Initiatiefnemer heeft een akkerbouwbedrijf met pluimvee en houdt vleeskuikens op meerdere locaties. De thuislocatie Vaartweg 71 en ook de nevenlocatie Vaartweg 28 is flink overbelast. Om het dorp niet tot last te zijn en de veehouderij voldoende perspectief te geven wil initiatiefnemer stoppen met de locatie Vaartweg 28 en minder dieren houden aan Vaartweg 71 en deze verplaatsen naar een nieuw op te richten vestiging aan Veldhuizenweg ong. Het voornemen past niet binnen het huidige bestemmingsplan. 

Om het initiatief mogelijk te maken is een omgevingsvergunning en een wijziging van het bestemmingsplan noodzakelijk. Ter voorbereiding op deze procedures is een MER opgesteld.

Waarom publiceert de gemeente dit bericht?

De aanmeldnotitie MER-beoordeling kun u inzien gedurende 6 weken inzien vanaf 22-06-2023. U kunt, onder vermelding van het betreffende zaaknummer, via gemeente@middendrenthe.nl een verzoek doen om de stukken per email te ontvangen.

Bent u het niet eens met de aanmeldnotitie?

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan een ieder naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling een zienswijze naar voren brengen. Een schriftelijke zienswijze kan worden gestuurd naar postbus 24, 9410 AA Beilen.

 

Naar boven