Bekendmaking ter inzagelegging ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit Hogere grenswaarde geluid (Wgh) ‘De Tuinen deel 2, Ursem’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Koggenland maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘De Tuinen deel 2, Ursem’ ter inzage ligt. Dit bestemmingsplan maakt het mogelijk om aan de oostzijde van de kern Ursem, ten zuiden van De Leet, 124 woningen te realiseren binnen een gedifferentieerd woningbouwprogramma.

Hogere grenswaarde geluid

Ook leggen b en w een ontwerpbesluit Hogere Grenswaarde Geluid ter inzage. Dit ontwerpbesluit heeft betrekking op het voornemen om voor enkele woningen aan de noordzijde van het plangebied een hogere grenswaarde geluid vast te stellen wegens een beperkte overschrijding van de voorkeursgrenswaarde voor gevoelige objecten, zulks op grond van de Wet geluidhinder.

Ter inzage

Ontwerp bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van dinsdag 24 januari 2023 gedurende 6 weken ter inzage. Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer is NL.IMRO.1598.BPDeTuinen2-on01. Wilt u het bestemmingsplan inzien op het gemeentehuis? Neemt u dan contact op met dhr. M. Groefsema van het team Beleid (0229-548 400) voor het maken van een afspraak.

Ontwerpbesluit vaststellen hogere grenswaarde geluid

Dit ontwerpbesluit ligt ter inzage op het gemeentehuis, Middenhof 2, 1648JG, De Goorn. Ook is het ontwerpbesluit als bijlage gevoegd bij bovengenoemd ontwerpbestemmingsplan. De zienswijzetermijn is gelijk aan die van bovengenoemd ontwerpbestemmingsplan. Wilt u het ontwerpbesluit inzien op het gemeentehuis? Neemt u dan contact op met dhr. M. Groefsema van het team Beleid (0229-548 400) voor het maken van een afspraak.

Zienswijze indienen Ontwerpbestemmingsplan 

Binnen de hierboven genoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan indienen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Koggenland, Postbus 21, 1633 ZG Avenhorn. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze dient een afspraak te worden gemaakt met dhr. M. Groefsema van het team beleid, tel. 0229-548400. Voor zowel de schriftelijke als de mondelinge zienswijzen geldt, dat gemotiveerd moet worden aangegeven op welke onderdelen van het betreffende ontwerpbestemmingsplan de zienswijze betrekking heeft. Het indienen van zienswijzen per e-mail is niet mogelijk.

Zienswijzen indienen ontwerpbesluit hogere grenswaarde

Let op: over het ontwerpbesluit hogere grenswaarde kunnen binnen de genoemde zienswijzetermijn alleen belanghebbenden zienswijzen indienen. Schriftelijke zienswijzen moeten belanghebbenden richten aan Burgemeester en Wethouders van Koggenland, Postbus 21, 1633 ZG Avenhorn. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze dient een afspraak te worden gemaakt met dhr. M. Groefsema van het team beleid, tel. 0229-548400. Voor zowel de schriftelijke als de mondelinge zienswijzen geldt, dat gemotiveerd moet worden aangegeven op welke onderdelen van het betreffende ontwerpbestemmingsplan de zienswijze betrekking heeft. Het indienen van zienswijzen per e-mail is niet mogelijk.

 

Naar boven