Wijzigingsbesluit Beleidsregels Stadspas in verband met het stopzetten van de Stadspas blauwe ruit voor niet-minima AOW’ers

Het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam,

 

gelet op:

  • -

    titel 4.3 van de Algemene wet bestuursrecht;

  • -

    artikel 108 van de Gemeentewet;

besluit

Artikel I  

De Beleidsregels Stadspas worden als volgt gewijzigd:

  • a.

    Artikel 2 lid 2 wordt gewijzigd in ‘Bij verlies wordt eenmaal een duplicaat verstrekt.’.

  • b.

    Artikel 2 lid 3 komt te vervallen.

Artikel II  

Dit besluit treedt in werking vanaf 1 augustus 2023.

Artikel III  

Dit besluit wordt aangehaald als Wijzigingsbesluit Beleidsregels Stadspas in verband met het stopzetten van de Stadspas blauwe ruit voor niet-minima AOW’ers.

Aldus vastgesteld in de vergadering van 18 april 2023.

De burgemeester

Femke Halsema

De gemeentesecretaris

Peter Teesink

Toelichting

Om tot een meer doelmatige inzet van armoedemiddelen te komen wordt de Stadspas blauwe ruit stopgezet. Deze is bedoeld voor AOW’ers die vanwege een te hoog inkomen niet in aanmerking komen voor een Stadspas groene stip (minimapas) en wordt automatisch verstrekt aan alle Amsterdammers die de pensioengerechtigde leeftijd bereiken. De directe aanleiding voor het stopzetten is de verhoging van de inkomensgrens voor minimavoorzieningen naar 130% van het sociaal minimum, waardoor een bredere groep Amsterdammers (waaronder AOW’ers) in aanmerking komt voor een Stadspas groene stip. Deze minimapas heeft een aanmerkelijk grotere aanbod dan de Stadspas blauwe ruit en bekostigt naast uitjes ook bijvoorbeeld sport (Seniorensportfonds), een ID-kaart en een bezoek aan de dierenarts voor de doelgroep.

Naar boven