VERKEERSBESLUIT PARKEERVERBOD VAN PALLANDTLAAN COEVORDEN

30157-2023

Gemeente Coevorden

Het college van burgemeester en wethouders van Coevorden neemt een verkeersbesluit voor het volgende gebied:

de Van Pallandtlaan in Coevorden

Het gaat om de volgende maatregelen:

Het instellen van een parkeerverbod in een gedeelte van de Van Pallandtlaan, ter hoogte van de Picardtschool (door het aanbrengen van een gele doorgetrokken streep).

Inleiding

De Picardtschool ervaart verkeersonveiligheid doordat op diverse plaatsen geparkeerd wordt. In schoolomgevingen is de parkeerdruk hoog op momenten dat kinderen gebracht en gehaald worden. Daarom is het gewenst dit te reguleren door parkeren en loopbewegingen waar mogelijk te scheiden. Daardoor ontstaat meer veiligheid, omdat kinderen niet tussen geparkeerde auto’s door hoeven over te steken.

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Door het instellen van een parkeerverbod in de buitenbocht van de Van Pallandtlaan ter hoogte van de school, wordt de schoolomgeving verkeersveiliger. Dit is wenselijk omdat schoolkinderen kwetsbaar zijn en het daarom wenselijk is ze extra bescherming te bieden.

Wetgeving

Volgens de Wegenverkeerswet (WVW 1994, art. 2) kunnen regels worden vastgesteld met het doel tot:

-Het verzekeren van de veiligheid op de weg;

-Het beschermen van weggebruikers en passagiers;

-Het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;

-Het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer;

-Het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade alsmede gevolgen voor het milieu, bedoeld in de Wet Milieubeheer;

-Het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte aantasting van het karakter of van de functie van objecten of gebieden;

-Het bevorderen van een doelmatig of zuinig energiegebruik.

Om deze doelen te bereiken kan het nodig zijn om verkeersmaatregelen te treffen. In artikel 15, lid 2 van de Wegenverkeerswet is opgenomen dat voor het plaatsen of verwijderen van (fysieke) maatregelen die leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers die gebruik kunnen maken van een weg een verkeersbesluit is vereist.

Overleg met politie

Conform artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer is er advies gevraagd aan de politie.

Bevoegdheid tot het nemen van het besluit

Het college is bevoegd tot het nemen van het besluit. De teamleider Vastgoed en Infrastructuur is door een geldend mandaatbesluit door het college gemandateerd tot het ondertekenen van het besluit. Gelet op het vorenstaande en het bepaalde in de Wegenverkeerswet en de uitvoeringsregeling van de wet is tot het onderstaand besluit gekomen.

BESLUIT

Een verkeerbesluit te nemen voor:

  • 1.

    Het instellen van een parkeerverbod in de Van Pallandtlaan door het aanbrengen van een gele doorgetrokken streep, een ander zoals is aangegeven op tekeningnr. 22038-01 van 6-6-2023;

  • 2.

    Dit besluit te publiceren in het gemeenteblad op www.officielebekendmakingen.nl;

  • 3.

    Belanghebbenden erop te wijzen dat tegen het onder 1 vermelde binnen zes weken nadat het besluit bekend is gemaakt, bezwaar kan worden ingediend bij burgemeester en wethouders van Coevorden, Postbus 2, 7740 AA Coevorden.

Coevorden 6 juni 2023

Burgemeester en wethouders van Coevorden,

Namens deze,

E. Kuiper

Teamleider Vastgoed en Infrastructuur

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Ter inzage

Het verkeersbesluit ligt ter inzage van 22 juni tot en met 2 augustus 2023. Het besluit is voor iedereen in te zien bij het Klant Contact Centrum. Voor meer informatie over dit besluit kunt u contact opnemen.

Bezwaar

Belanghebbenden kunnen gedurende bovengenoemde termijn bezwaar indienen. De bezwaren moeten gemotiveerd zijn en belangen betreffen die door de verkeerswetgeving worden beschermd.

Naar boven