Vaststelling bestemmingsplan ‘Herziening Golfbaan De Herkenbosche'

Burgemeester en wethouders van Roerdalen maken bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 1 juni 2023 het bestemmingsplan ‘Herziening Golfbaan De Herkenbosche' gewijzigd heeft vastgesteld. Burgemeester en Wethouders van Roerdalen maken tevens bekend dat zij een hogere waarde vastgesteld heeft voor de woningen in het plangebied vanwege industrielawaai, als bedoeld in artikel 59 van de Wet geluidhinder.

 

Het plan

Het bestemmingsplan voorziet in een nieuwe planologische regeling voor de golfbaan met golfhotel, een bedrijfswoning en de bij een golfbaan met golfhotel behorende voorzieningen. Tevens voorziet het plan in een regeling voor de woning aan de Stationsweg 104 in Herkenbosch. Het besluit Hogere grenswaarde heeft betrekking op de nieuw te bouwen bedrijfswoning en de woning op de Stationsweg 104. Het betreft percelen die zijn gelegen binnen de geluidszone van het gezoneerde industrieterrein Roerstreek.

 

Inzage en raadplegen

Het bestemmingsplan en Hogere grenswaardebesluit liggen vanaf 23 juni 2023 gedurende een periode van zes weken ter inzage bij het Servicepunt Roerdalen in het gemeentehuis in Sint Odiliënberg. Het bestemmingsplan kunt u ook elektronisch inzien op: www.ruimtelijkeplannen.nl via NL.IMRO.1669.BPHKB2021GOLFHKB-VG01.

 

Beroep

Op grond van artikel 6:7 van de Algemene wet bestuursrecht kan er gedurende 6 weken vanaf 23 juni 2023 beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden. Ook niet-belanghebbenden kunnen beroep instellen, mits zij eerder zienswijzen hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Als een beroepschrift is ingediend bestaat tevens de mogelijkheid om bij de voorzitter van de Afdeling een verzoek om een voorlopige voorziening in te dienen.

 

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na het aflopen van de inzagetermijn.

 

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Laurie van Melick van het team Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling via telefoonnummer (0475) 538 888.

 

Sint Odiliënberg, 22 juni 2023

Naar boven