Ontwerpbestemmingsplan XI Strijp binnen de Ring 2007 (Cederlaan 2) en ontwerp vaststelling hogere grenswaarden

Burgemeester en wethouders van Eindhoven maken bekend dat vanaf 22 juni 2023 het ontwerp van het bestemmingsplan XI Strijp binnen de Ring 2007 (Cederlaan 2) ter inzage ligt.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de transformatie van het perceel Eindhoven Packaging aan de Cederlaan 2 in Eindhoven naar maximaal 242 woningen waarbij er een grote verscheidenheid in woningtypen zal zijn.

Tevens zijn burgemeester en wethouders van plan om hogere waarden vast te stellen voor het gebied. Uit onderzoek is gebleken dat de geluidbelasting voor nieuwe ontwikkelingen in dit gebied te hoog is. Volgens de Wet geluidhinder is het mogelijk om een besluit te nemen dat een hogere geluidbelasting toestaat.

Inzage

Het ontwerp van het bestemmingsplan XI Strijp binnen de Ring 2007 (Cederlaan 2) en het ontwerp van het besluit tot vaststelling van hogere waarden liggen gedurende 6 weken, met ingang van donderdag 22 juni 2023 tot en met woensdag 2 augustus 2023, ter inzage. U kunt de stukken inzien bij het Inwonersplein in het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Eindhoven. De openingstijden van het Inwonersplein zijn op maandag van 8.30 uur tot 19.00 uur, van dinsdag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 12.00 uur.

Daarnaast kunt u het ontwerp van het bestemmingsplan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de directe link: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0772.80330-0201.

De bronbestanden kunt u vinden via: https://digitaleplannen.nl/0772/manifest.html

Zienswijze bestemmingsplan

Tijdens de genoemde termijn is het voor iedereen mogelijk om een zienswijze in te dienen. Dit kan digitaal, schriftelijk of mondeling.

Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar:

De gemeenteraad van Eindhoven, t.a.v. het hoofd van de afdeling Ruimtelijke Ordening, Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven.

Zienswijze hogere waardenbesluit

Tijdens de genoemde termijn kan een belanghebbende een zienswijze indienen op het voorgenomen besluit tot vaststellen van de hogere grenswaarden. Dit kan digitaal, schriftelijk of mondeling.

Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar:

Het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. het hoofd van de afdeling Ruimtelijke Ordening, Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven.

Een schriftelijke zienswijze moet zijn voorzien van een datum, naam, adres en handtekening. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welke onderdelen deze betrekking heeft.

Het digitaal indienen van een zienswijze kan uitsluitend met het formulier dat hiervoor beschikbaar is op de gemeentelijke website via de directe link www.eindhoven.nl/zienswijze. Zienswijzen kunnen niet per e-mail worden ingediend.

Wilt u liever mondeling een zienswijze indienen, dan dient u vóór 14 juli 2023 een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar, telefoonnummer 06-20012022.

Eindhoven 21 juni 2023

Naar boven