Ontwerpbestemmingsplan Partiële technische herziening Havenstraatterrein

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 13 juni 2023 het ontwerpbestemmingsplan Partiële technische herziening Havenstraatterrein vrijgegeven voor terinzagelegging.

Bestemmingsplan

Het plangebied ligt binnen de grenzen van het in 2021 vastgestelde bestemmingsplan Havenstraatterrein, dat begrensd wordt door de Havenstraat in het noorden, de Amstelveenseweg in het oosten, de Stadiongracht en de Karperweg in het zuiden en Park Schinkeleilanden in het westen. Dit ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op vier vlakken binnen het plangebied van het bestemmingsplan Havenstraatterrein. Het voorziet in reparatie van abusievelijk opgenomen functieaanduidingen op vier plekken van de verbeelding van het bestemmingsplan Havenstraatterrein om wonen aldaar planologisch mogelijk te maken.

Crisis en herstelwet 

Het project valt onder afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan Partiële technische herziening Havenstraatterrein met de daarop betrekking hebbende stukken ligt met ingang van 22 juni 2023 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op de volgende adressen:

Het ontwerpbestemmingsplan Partiële technische herziening Havenstraatterrein met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.K2301BPSTD-OW01.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam.

Schriftelijke zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam, per adres: directeur Ruimte en Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met de gemeente Amsterdam, afdeling Ruimte en Duurzaamheid, p.schravendijk@amsterdam.nl.

Uw gegevens worden in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) verwerkt. Op deze verwerking van persoonsgegevens is een privacyreglement van toepassing. Dit reglement kunt u raadplegen op de website van de gemeente Amsterdam.

Amsterdam, 21 juni 2023

Burgemeester en wethouders,

Peter Teesink

Gemeentesecretaris

Femke Halsema

burgemeester

Naar boven