Ontwerpbestemmingsplan Ontwikkeling woonwagenstandplaatsen Olst-Wijhe ter inzage

Door de gemeente Olst-Wijhe is een woonbehoefteonderzoek uitgevoerd, mede naar aanleiding van de uitspraak van het College voor de Rechten van de Mens waarin is aangegeven dat lokale overheden de cultuur van woonwagenbewoners dienen te beschermen. Gemeenten moeten hun woonwagenbewoners binnen redelijke termijn helpen aan een standplaats, als uit onderzoek blijkt dat hieraan behoefte bestaat.

Het woonbehoefteonderzoek toonde destijds aan dat die behoefte er is onder de zogenaamde spijtoptanten; woonwagenbewoners die terug willen keren naar een woonwagen in de gemeente Olst-Wijhe, maar waarvoor nu geen standplaats beschikbaar is:

  • 1.

    Aan het Anem in Wijhe (kadastraal bekend als gemeente Wijhe, sectie G, nummers 2179 en 2314) worden drie woonwagenstandplaatsen toegevoegd

  • 2.

    Aan de Hooiberglaan in Olst worden vier nieuwe woonwagenstandplaatsen (kadastraal bekend als gemeente Olst, sectie F, nummer 4994) gerealiseerd.

Omdat deze voorzieningen niet passen binnen de geldende bestemmingsplannen legt het college van B en W een ontwerpbestemmingsplan ter inzage. Het plan maakt de ontwikkeling van de nieuwe standplaatsen voor woonwagens planologisch mogelijk.

Het plan (identificatienummer NL.IMRO.1773.BP202301207-0201) en de bijbehorende stukken zijn in te zien van 22 juni 2023 tot en met 2 augustus 2023. U vindt het plan op www.ruimtelijkeplannen.nl en bij ons klantcontactcentrum in Wijhe (Raadhuisplein 1). U kunt het enkel op afspraak inzien. Een afspraak inplannen om het in te zien kan door te bellen naar 14 0570. Bronbestanden vindt u op ro.olst-wijhe.nl/manifest.

U kunt binnen de genoemde termijn mondeling of schriftelijk een zienswijze geven op het plan. Stuur uw schriftelijke reactie naar de gemeenteraad. Vermeld op welk plan en op welke onderdelen uw zienswijze betrekking heeft. Voor meer informatie of voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u terecht bij het team Leefomgeving, via telefoonnummer 14 0570.

Naar boven