Besluit van de raad van Oudewater houdende een wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Oudewater 2017

 

De raad van de gemeente Oudewater;

 

gelezen het voorstel d.d. 21 maart 2023 van:

- burgemeester en wethouders

 

 

gelet op het bepaalde in de Gemeentewet;

Artikel 147, eerste lid

 

b e s l u i t:

1.  

Artikel 2:74a aan de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Oudewater 2017 toe te voegen:

 

Artikel 2:74a Openlijk drugsgebruik

Het is verboden op of aan de weg, op een andere openbare plaats of in een voor publiek toegankelijk gebouw middelen als bedoeld in de artikelen 2 of 3 van de Opiumwet of daarop gelijkende waar te gebruiken, toe te dienen, dan wel voorbereidingen daartoe te verrichten of ten behoeve van dat gebruik voorwerpen of stoffen voorhanden te hebben.

2.  

Artikel 5:8 van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Oudewater 2017 zodanig te wijzigen dat dit komt te luiden:

 

Artikel 5:8 Parkeren grote voertuigen

  • 1.

    Het is verboden een voertuig dat, met inbegrip van de lading, een lengte heeft van meer dan 6 meter of een hoogte van meer dan 2,4 meter op de weg te parkeren.

  • 2.

    Het verbod in het eerste lid is niet van toepassing op door het college aangewezen plaatsen.

  • 3.

    Het is verboden om de in het eerste lid genoemde voertuigen langer dan drie achtereenvolgende dagen te plaatsen of te hebben op de door het college in lid 2 aangewezen plaatsen.

  • 4.

    Het verbod in het eerste lid geldt niet gedurende de tijd die nodig is voor en gebruikt wordt voor het uitvoeren van werkzaamheden waarvoor de aanwezigheid van het voertuig ter plaatse noodzakelijk is.

  • 5.

    Het college kan van het in het eerste lid gestelde verbod ontheffing verlenen.

  • 6.

    Op de ontheffing is paragraaf 4.1.3.3 van de Algemene wet bestuursrecht (positieve fictieve beschikking bij niet tijdig beslissen) van toepassing.

 

 

Aldus besloten door de raad van de gemeente Oudewater in zijn openbare vergadering, gehouden op 8 juni 2023,

mr. M.W. Bosma drs. D.C. de Vries

griffier voorzitter

Naar boven