Verordening tot tweede wijziging van de verordening maatschappelijke ondersteuning 2019 gemeente Hollands Kroon

[Deze bekendmaking is slechts een tekstplaatsing. De oorspronkelijke publicatie is op 9 januari 2023 bekendgemaakt, beschikbaar via Gemeenteblad 2023, 9158.]

Artikel I  

Hoofdstuk 5 artikel 24, artikel 25 en artikel 27 van de [citeertitel Verordening maatschappelijke ondersteuning 2019] (artikel I van het wijzigingsbesluit) wordt als volgt gewijzigd:

 

Artikel 24 - Pgb hulp bij het huishouden

De tarieven voor de uitvoering van Huishoudelijke hulp door een daartoe opgeleid persoon of waarvoor bijzondere deskundigheid is vereist worden vastgesteld op basis van het laagste toepasselijke tarief per uur of resultaat dat hiervoor zou worden gehanteerd door een door de gemeente gecontracteerde aanbieder: op basis van het laagste toepasselijke tarief per uur ad € 30,60.

De netwerk tarieven, in het kader van huishoudelijke hulp verricht door een niet daartoe opgeleid persoon, zijn als volgt; op basis van het laagste toepasselijke tarief per uur of resultaat dat hiervoor zou worden gehanteerd door een door de gemeente gecontracteerde aanbieder:

  • a.

    het pgb voor Hulp bij het huishouden cat. 1 (HH1) bedraagt € 19,36 per uur.

  • b.

    het pgb voor Hulp bij het huishouden cat. 2 (HH2) bedraagt € 21,01 per uur.

Artikel 25 – Pgb begeleiding

  • a.

    individuele begeleiding:

    • 1°.

      uitgevoerd door een niet daartoe opgeleid persoon, die bijvoorbeeld mantelzorger is of afkomstig is uit het sociale netwerk van de cliënt, wordt bepaald per uur op basis van het gangbare tarief voor een persoon uit het sociale netwerk zoals bedoeld in de Regeling langdurige zorg. Het geldend netwerktarief is € 20,--.

    • 2°.

      uitgevoerd door een daartoe opgeleid persoon of waarvoor bijzondere deskundigheid is vereist. Het tarief per uur sluit aan bij het laagste toepasselijke tarief of resultaat dat hiervoor zou worden gehanteerd door een door de gemeente gecontracteerde aanbieder. Het geldend tarief bedraagt € 44,40 per uur.

  • b.

    begeleiding groep of dagbesteding wordt per dagdeel of per groep bepaald op basis van het laagste tarief per dagdeel of per groep voor dergelijke begeleiding in natura. Het tarief per dagdeel of per groep sluit aan bij het laagste toepasselijke tarief of resultaat dat hiervoor zou worden gehanteerd door een door de gemeente gecontracteerde aanbieder. De geldende tarieven betreffen:

    • Groepspsbegeleiding/Dagbesteding licht:

      € 35,85 per dagdeel inclusief vervoer

    • Gespecialiseerde dagbesteding met hoog intensieve ondersteuning:

      Groepsbegeleiding/Dagbesteding midden € 42,43 per dagdeel;

      Groepsbegeleiding/Dagbesteding zwaar € 66,92 per dagdeel.

Artikel 27 - Pgb kortdurend verblijf en respijtzorg

Kortdurend verblijf en respijtzorg omvat de volgende varianten:

  • a.

    kortdurend verblijf en respijtzorg met een lage intensieve ondersteuning uitgevoerd door vrijwilligers met ondersteuning van een beroepskracht, of;

  • b.

    kortdurend verblijf en respijtzorg met een hoge intensieve ondersteuning uitgevoerd door daartoe opgeleide personen.

De hoogte van een pgb voor kortdurend verblijf en respijtzorg wordt per etmaal of per resultaat bepaald op basis van het laagste tarief per etmaal of per resultaat voor kortdurend verblijf- en respijtzorg in natura. Het tarief per uur sluit aan bij het laagste toepasselijke tarief of resultaat dat hiervoor zou worden gehanteerd door een door de gemeente gecontracteerde aanbieder. Deze tarieven zijn als volgt:

  • a.

    laag intensieve ondersteuning: € 23,81 per etmaal (netwerktarief).

  • b.

    hoog intensieve ondersteuning: € 85,84 per etmaal.

Artikel II  

De verordening treedt in werking op 1 juli 2022.

Vastgesteld in de openbare vergadering van 23 juni 2022.

De raad voornoemd,

Griffier

Sjaak Vriend

Voorzitter

HK A. van Dam

Naar boven