Kennisgeving voorgenomen verkoop van een perceel grond door de gemeente Schiedam aan de WSR Events B.V.

 

Artikel 1  

De gemeente Schiedam verhuurt of verkoopt regelmatig gemeentelijk vastgoed zoals gebouwen en grond. Als gevolg van het Didam-arrest is de gemeente verplicht dit vooraf bekend te maken. De voorgenomen uitgifte leest u hieronder.

 

Voorgenomen uitgifte:

Kennisgeving voorgenomen verkoop van een perceel grond door de gemeente Schiedam aan de WSR Events B.V.

 

Voorgenomen verkoop van een perceel grond aan de Ooievaarssteeg gelegen naast de Ooievaarsbrug, achter Boterstraat 76 en naast Boterstraat 72/74.

De gemeente Schiedam heeft het voornemen om een perceel grond aan Ooievaarssteeg te Schiedam, kadastraal bekend gemeente Schiedam, sectie B 3416 gedeeltelijk ter grootte van circa 168m2 te verkopen aan WSR Events B.V., hierna te noemen “initiatiefnemer”.

 

Eén serieuze gegadigde:

De gemeente meent in de lijn van het in de rechtspraak uitgemaakte toetsingskader dat er om de navolgende objectieve, toetsbare en redelijke criteria geen andere gegadigden zijn dan bovengenoemde partij om voornoemd perceel te verkopen:

 

•De gemeente wenst middels het project ‘Kansen voor de stad’ aan de hand van stedenbouwkundige en programmatische randvoorwaarden deze gemeentelijke ontwikkellocatie versneld op de markt te brengen, om daarmee particuliere initiatieven te stimuleren.

 

•Gelet op de specifieke grondpositie en het bouwen tegen een historische fundering van het naastgelegen pand van Initiatiefnemer, is de gemeente bereid de kavel 1-op-1 te verkopen aan initiatiefnemer.

 

• Het college van B&W heeft op 18 augustus 2020 (20INT00211) de ruimtelijke kaders voor de Ooievaarsteeg (versie 30-7-2020) vastgesteld voor de ontwikkeling van de kavel.

 

• Kort na de vaststelling van het ruimtelijk kader heeft initiatiefnemer (eveneens eigenaar van het naastgelegen complex) een, naar oordeel van de gemeente, uniek ontwikkelplan heeft voorgelegd voor van deze locatie. Het college heeft op 16 maart 2021 (21INT00023) besloten om - in afwijking vastgestelde Ruimtelijke Kader voor de Ooievaarsteeg - ook het ontwikkelplan van de initiatiefnemer toe te staan. Sindsdien is de gemeente met initiatiefnemer in gesprek over de verkoop van deze locatie. Op grond hiervan mag initiatiefnemer erop vertrouwen dat met hem een overeenkomst wordt gesloten.

 

Termijn reactie:

Iedere serieuze gegadigde die vindt dat hij ook voor een koopovereenkomst in aanmerking komt met betrekking tot dit perceel aan de Ooievaarssteeg, dient dit schriftelijk gemotiveerd kenbaar te maken. Met het oog op de voortgang in dit verkooptraject en het verkrijgen van duidelijkheid, hanteren wij een termijn van 20 kalenderdagen ingaande op de dag na de datum van deze publicatie. Deze termijn is een vervaltermijn.

 

U kunt reageren door uw gemotiveerde reactie te sturen naar de gemeente Schiedam o.v.v. “Verkoop perceel Ooievaarssteeg” t.a.v. Team Vastgoed & Grondzaken afdeling verhuur, of per e-mail naar contact@schiedam.nl. U ontvangt een bevestiging indien uw reactie ontvangen is.

 

Publicatie

Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

 

Disclaimer

Het feit dat een voornemen tot verkoop of verhuur bekend wordt gemaakt, betekent niet dat de gemeente al definitief tot verkoop of verhuur besloten heeft. Ook betekent het niet dat met de beoogde kopers of huurders al volledige overeenstemming is bereikt.

Naar boven