Medemblik, bestemmingsplan 'Wognum-Bloesemgaerde Noord'

De gemeenteraad van Medemblik heeft het bestemmingsplan ‘Wognum-Bloesemgaerde Noord’ op 22 december 2022 vastgesteld. Het college van burgemeester en wethouders stelde in zijn vergadering van 22 november 2022 het Besluit hogere waarde Wet Geluidhinder vast. In deze bekendmaking ziet u hoe u het bestemmingsplan en het besluit hogere waarde kunt bekijken, hoe u beroep kunt instellen en vanaf welke datum het plan in werking treedt.

Wat houdt het bestemmingsplan en besluit hogere waarde in?

Het bestemmingsplan is een juridisch-planologische regeling voor het realiseren van maximaal 50 woningen op de locatie Bloesemgaerde Noord gelegen tussen Westeinderweg 5 en 7 te Wognum. Het programma bestaat uit circa 25% sociale huurwoningen, circa 25% goedkope koopwoningen en circa 50% middeldure en dure koopwoningen. Het besluit hogere grenswaarde is nodig omdat niet kan worden voldaan aan de voorkeurgrenswaarde voor het geluid van de Westeinderweg. De geluidsbelasting blijft wel binnen de maximale grenswaarde van de Wet geluidhinder. Het college kan daarom een hogere waarde vaststellen.

Bestemmingsplan en besluit bekijken?

Het bestemmingsplan en besluit hoger grenswaarde kunt u met ingang van 20 januari tot 4 maart 2023 raadplegen. Dat kunt u op de volgende manieren doen:

• Het bestemmingsplan staat op de website ruimtelijkeplannen.nl. Op deze site kunt u zoeken op het plannummer: NL.IMRO.0420.BPWOGNUMBLSMGN-VA01. Het Besluit hogere grenswaarde Wet Geluidhinder treft u als bijlage in het bestemmingsplan.

• Een papieren versie van het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarde kunt u inzien in het gemeentehuis van Medemblik bij het Klantcontact Centrum in Wognum, Dick Ketlaan 21, 1687 CD Wognum.

Reageren op het bestemmingsplan en besluit?

Als u het niet eens bent met het besluit van de gemeenteraad en/of het besluit van het college van burgemeester en wethouders, kunt u daartegen bezwaar maken. Formeel stelt u dan beroep in tegen het bestemmingsplan en/of het besluit. U kunt alleen beroep instellen als u belanghebbende bent of als u geen belanghebbende bent maar wel een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan heeft ingediend.

Hoe stelt u beroep in?

U gaat in beroep door een brief te sturen aan de Raad van State. U heeft hiervoor 6 weken de tijd. Dit is de beroepstermijn. De beroepstermijn is van 21 januari 2023 tot 4 maart 2023. Stuur uw brief vóór 4 maart naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. U kunt ook via internet beroep instellen. Meer informatie hierover staat op de website www.raadvanstate.nl.

Voor het instellen van beroep bij de Raad van State moet u betalen. Dit is het zogenaamde griffierecht. Voor particulieren bedraagt dit € 184,-. Voor niet-particulieren (stichtingen, verenigingen, bedrijven etc.) bedraagt dit € 365,-.

Wanneer treden het bestemmingsplan en besluit in werking?

Het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarde treden in werking op 4 maart 2023. Dit is de eerste dag na afloop van de beroepstermijn van 6 weken.

Heeft u op tijd beroep ingesteld en wilt u niet dat het bestemmingsplan en/of besluit in werking treden op 4 maart 2023? Dan moet u een ‘verzoek om voorlopige voorziening’ indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit is een aparte procedure waarin de voorzitter het besluit kan nemen om het bestemmingsplan en/of besluit hogere grenswaarde niet in werking te laten treden totdat er een uitspraak is gedaan in uw beroepszaak. Als u een verzoek om voorlopige voorziening indient, moet u daar griffierecht voor betalen.

Crisis- en herstelwet

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden (bezwaren) u aanvoert tegen het besluit anders wordt uw beroep niet-ontvankelijk verklaard door de Afdeling bestuursrechtspraak.

Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd en kunnen tijdig ingediende beroepsgronden niet worden aangevuld. Vermeld in uw beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Naar boven