Omgevingsvergunning Noorderlaan 26 Hillegom

Burgemeester en wethouders van gemeente Hillegom maken bekend dat, gelet op artikel 2.1, 2.10, en 2.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, de omgevingsvergunning voor het realiseren van een nieuw bedrijfspand aan Noorderlaan 26 te Hillegom ter inzage ligt.

Plangebied

Het plangebied betreft het gebied gelegen achter de bestaande bedrijfswoning aan Noorderlaan 26, kadastraal bekend als Hillegom, sectie A, gedeeltes van perceelnummer 8400, 242, 243, 244, 1614, 9034 en 2820.

Inhoud plan

Op 31 december 2011 is het voormalige bedrijfspand aan Noorderlaan 26 in Hillegom door een brand teniet gegaan. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 1 november 2012 een omgevingsvergunning verleend voor een nieuw bedrijfspand. De initiatiefnemer heeft voor eigen risico het nieuwe bedrijfspand gerealiseerd. Het besluit is echter op 30 juni 2014 door de Rechtbank vernietigd, omdat ten onrechte gebruik was gemaakt van de calamiteitenregeling uit het bestemmingsplan. Het nieuwe (reeds gerealiseerde) pand werd namelijk qua inhoud groter dan voor de brand.

Op 26 februari 2015 is er een nieuwe aanvraag ingediend.

Deze ingediende aanvraag omgevingsvergunning heeft betrekking op het realiseren van een nieuw bedrijfspand met een bouwoppervlak van 6140m2 en een goothoogte van 6,6 m. Verder is aangevraagd een extra dockshelter van 52m2 aan de zuidoostkant, 2 laadkuilen aan de noordkant, een toename van de kantoorruimte tot 1000 m2 en het gebruik van 1790 m2 bollengrond aan noordkant als parkeerterrein.

De ontwerp omgevingsvergunning heeft ter inzage gelegen. Als gevolg van een zienswijze is geoordeeld dat het ontwerpbesluit niet dan wel onvoldoende gemotiveerd was. Initiatiefnemer is hiermee aan de slag gegaan.

Vervolgens is er een aangepaste ontwerp omgevingsvergunning van 1 juni t/m 12 juli 2022 ter inzage gelegd. Hierin is extra en nieuw onderzoek op het gebied van industriegeluid, ecologie, stikstofdepositie, verkeer en parkeren en milieueffectrapportage verwerkt. Tevens is in dit ontwerp de overkapping van 712m2 tussen de bestaande werkplaats en het nieuwe bedrijfspand meegenomen. De aanvraag om omgevingsvergunning is op ondergeschikte punten aangepast. Er zijn 2 zienswijzen ontvangen binnen de periode van ter inzagelegging. Het college heeft op 10 januari 2023 besloten de Nota van beantwoording vast te stellen en de omgevingsvergunning te verlenen.

Ter inzage

De omgevingsvergunning met bijbehorende stukken ligt van woensdag 25 januari 2023 t/m woensdag 8 maart 2023 voor een ieder ter inzage.

Inzien

De omgevingsvergunning met bijbehorende stukken ligt ter inzage in het gemeentehuis in Hillegom, aan Hoofdstraat 115.

Wanneer u langs wilt komen om de omgevingsvergunning in te zien, dan kunt u telefonisch een afspraak maken met Edwin Koek of Elske Kraay via het algemene telefoonnummer 14 0252.

U kunt ook kijken op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl voor de authentieke digitale bestanden. De IMRO code van het plan is: NL.IMRO.0534.OMGVNoorderlaan26-VA01.

(N.B. Als er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie, is op grond van artikel 1.2.3. van het Besluit ruimtelijke ordening de digitale versie op www.ruimtelijkeplannen.nl beslissend).

Beroep

Op grond van artikel 8.1 van de Algemene wet is van donderdag 26 januari 2023 tot en met woensdag 8 maart 2023 het in­stellen van be­roep mogelijk voor:

  • 1.

    Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze over de ontwerp-omgevingsvergunning naar voren hebben gebracht;

  • 2.

    Belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn ge­weest tij­dig een zienswijze kenbaar te maken;

Beroep kan worden ingesteld bij de rechtbank te Den Haag, sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag.

Tegen de uitspraak van de rechtbank kan hoger beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voorlopige voorziening

Ook kunnen belanghebbenden – voor zover zij daarbij een spoedeisend belang hebben – op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht de Voorzieningenrechter van de rechtbank verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

Inwerkingtreding

De omgevingsvergunning treedt op donderdag 9 maart 2023 in werking, tenzij binnen die termijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Informatie

Voor vragen en informatie over het plan kunt u per mail contact opnemen met Elske Kraay (e.kraay@hltsamen.nl) van domein Ruimtelijke Ontwikkeling, of Edwin Koek (e.koek@hltsamen.nl) van domein Publieksservice. U kunt ook telefonisch contact opnemen via telefoonnummer 14 0252z.

Naar boven