Wijziging subsidieregeling voorschoolse educatie, pedagogisch beleidsmedewerker en extra pedagogisch medewerker in de voorschool

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Eindhoven maakt bekend, dat het in de vergadering van 9 mei 2023 heeft besloten

 

De subsidieregeling voorschoolse educatie, pedagogisch beleidsmedewerker en extra pedagogisch medewerker in de voorschool als volgt te wijzigen.

I.

 

A. In ‘Bijlage Gemeentelijke VE criteria voor voorschoolse instellingen in Eindhoven’ de omschrijving van het 10e criterium te vervangen door:

 

‘Het onderwijs is vanuit hun regie- en coördinatiefunctie aangewezen als eerst verantwoordelijke voor de pedagogisch didactische doorgaande lijn tussen voor- en vroegschool, het bieden van een SPILbrede ondersteuning die wordt gekenmerkt door één kind, één plan, één regisseur, een jaarplan SPIL en een VVE verbeterplan. Dit leidt tot de volgende eis voor een voorschool:

 

Er is sprake van een vastgelegde samenwerking met een SPILcentrum of basisschool.

 

De voorschool kan deze samenwerking aantonen via bovengenoemde plannen. Indien een school niet aan bovenstaande verplichting voldoet, dient door de voorschool aangetoond te worden dat zij - van hun kant - voldoende inzet pleegt om tot deze samenwerking te komen.

 

Een standalone voorschool heeft een samenwerkingsovereenkomst met één of meerdere scholen voor minimaal 50% van de instromende kinderen en beschrijft minimaal de volgende zaken:

 

  • i.

    de wijze waarop het VVE programma, het kindvolgsysteem en het VVE beleid op elkaar aansluiten,

  • ii.

    wijze waarop een ‘warme’ overdracht wordt gerealiseerd,

  • iii.

    wijze waarop tussentijds terugkoppeling kan plaatsvinden,

  • iv.

    wijze waarop de kwaliteitsmanager van de organisatie deel kan nemen aan specifiek zorgoverleg,

  • v.

    frequentie en wijze waarop de samenwerking geëvalueerd wordt.

  • vi.

    de wijze waarop aandachtspunten uit inspecties worden afgestemd.’

II.

 

Het bepaalde onder I. treedt in werking met ingang van de dag volgend op haar bekendmaking en geldt voor aanvragen betrekking hebbende op activiteiten vanaf 1 januari 2023.

Eindhoven, 9 mei 2023.

Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven,

,burgemeester

, secretaris

Mij bekend,

De gemeentesecretaris van Eindhoven

Naar boven