Ontwerp-Afvalstoffenverordening De Fryske Marren

 

Burgemeester en wethouders van De Fryske Marren maken bekend dat de ontwerp Afvalstoffenverordening De Fryske Marren voor inspraak ter inzage ligt. Door het van kracht worden van het Besluit gescheiden inzameling huishoudelijke afvalstoffen (GIHA) is actualisatie van de Afvalstoffenverordening De Fryske Marren 2016 nodig.

 

Belangrijkste wijzigingen

Door het Besluit GIHA zijn gemeenten wettelijk verplicht gft, papier, metaal, kunststof en elektronische apparatuur gescheiden in te zamelen. Uitzonderingen hierop moeten in de Afvalstoffenverordening van een gemeente worden opgenomen. In De Fryske Marren worden kunststoffen, drankenkartons en metalen verpakkingen middels nascheiding (door Omrin) uit het restafval gehaald en daarom gezamenlijk met het fijn huishoudelijke restafval ingezameld in plaats van gescheiden. In de Afvalstoffenverordening De Fryske Marren is daarom in artikel 7, lid 3 opgenomen dat plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankkartons wordt ingezameld met het huishoudelijk restafval.

 

Terinzagelegging

De ontwerp-Afvalstoffenverordening De Fryske Marren ligt vanaf vrijdag 9 juni 2023 tot vrijdag 7 juli 2023 ter inzage. U kunt de ontwerp-Afvalstoffenverordening De Fryske Marren inzien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis (Herema State 1 te Joure) of digitaal raadplegen in de bijlage bij deze publicatie.

 

Zienswijzen

Tijdens de inzagetermijn (tot en met 6 juli 2023) kunt u een zienswijze indienen. Zienswijzen kunnen gericht worden aan burgemeester en wethouders van De Fryske Marren. U kunt uw zienswijze per post (Postbus 101, 8500 AC JOURE) of via info@defryskemarren.nl indienen onder vermelding van ‘zienswijze afvalstoffenverordening 2023’.

 

Vervolgtraject

Na afloop van de termijn voor indienen zienswijzen wordt een zienswijzenota opgesteld en wordt de Afvalstoffenverordening ter vaststelling aan de gemeenteraad aangeboden.

 

 

Vragen?

Voor meer informatie kunt u op werkdagen contact opnemen met één van de medewerkers van het team ruimtelijk beheer via telefoonnummer 14 05 14.

 

Joure, 8 juni 2023

Naar boven