Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein De Berk III (NL.IMRO.1711.BP20230850-OW01) en bijbehorend ontwerpexploitatieplan Bedrijventerrein De Berk III

Inzien ontwerpbestemmingsplan en ontwerpexploitatieplan

Het ontwerpbestemmingsplan `Bedrijventerrein De Berk III` en het ontwerpexploitatieplan `Bedrijventerrein De Berk III` liggen vanaf 9 juni 2023 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 te Echt en wel op maandag van 9.00 uur tot 20.00 uur, op woensdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op donderdag en vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur. Voorts kan het bestemmingsplan en het exploitatieplan via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl ingezien worden.

Ontwerpbestemmingsplan

Het bestemmingsplan `Bedrijventerrein De Berk III` ziet op de realisatie van een nieuwe bedrijventerrein van circa 22 ha, dat moet voorzien in de behoefte aan bedrijfskavels voor het midden- en kleinbedrijf (MKB). Het is gelegen aansluitend aan het bestaande bedrijventerrein De Berk, ten noorden van Leisurepark De Bandert. Het gebied wordt ontsloten via een rotonde aan de Roermondseweg aan de noordzijde.

Aan het bestemmingsplan ligt een beeldkwaliteitsplan ten grondslag. De gemeente beoogt hiermee een aantrekkelijk en toekomstbestendig bedrijventerrein te realiseren.

In het voortraject is ten behoeve van het voorontwerpbestemmingsplan De Berk III een inspraak- en vooroverlegprocedure gevoerd. Naar aanleiding van de ingekomen reacties zijn wijzigingen in het bestemmingsplan aangebracht. Het college heeft besloten het bestemmingsplan in procedure te brengen ex artikel 3.8 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening (Wro).

Ontwerpexploitatieplan

Ook het ontwerpexploitatieplan ‘Bedrijventerrein De Berk III’ met de hierbij behorende stukken ter inzage. Dit ontwerpexploitatieplan heeft betrekking op het gebied van het ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerrein De Berk III`.

Een deel van de gronden binnen het gebied is in eigendom van derden, waarmee nog geen anterieure overeenkomsten zijn afgesloten. Hierdoor is de gemeente wettelijk verplicht ingevolge artikel 6.12 van de Wro een exploitatieplan vast te stellen.

Vormvrije mer-beoordeling

In het kader van de voorbereiding van het bestemmingsplan is een vormvrije mer-beoordeling (milieueffectraportage) uitgevoerd. De conclusies van die beoordeling, die is opgenomen in de toelichting van het bestemmingsplan, geven aan dat er geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu zijn. Op basis daarvan is besloten dat er geen verdere mer-procedure hoeft te worden doorlopen. 

Indienen zienswijzen

Gedurende de termijn van ter inzagelegging bestaat voor een ieder de mogelijkheid om zowel schriftelijke als mondelinge zienswijzen in te dienen tegen het bestemmingsplan. Voor het exploitatieplan geldt dat alleen belanghebbenden zienswijzen kunnen indienen.

Schriftelijke zienswijzen moeten worden ingediend bij de gemeenteraad van Echt-Susteren, Postbus 450, 6100 AL Echt, onder vermelding van `ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein De Berk III` dan wel `ontwerpexploitatieplan Bedrijventerrein De Berk III`. De zienswijzen dienen voorzien te zijn van een duidelijke en volledige vermelding van naam, adres en motivering. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan contact opgenomen worden met het team Ruimtelijk Domein (0475-478 478).

Na afloop van de zienswijzenprocedure zal de gemeenteraad een standpunt innemen over de ingediende zienswijzen en een besluit nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan en het exploitatieplan.

Echt-Susteren, 8 juni 2023

Burgemeester en wethouders van Echt-Susteren,

dr. J.W.M.M.J. Hessels, burgemeester.

drs. G.W.T. van Balkom, secretaris.

Naar boven