Object informatie
De hierna genoemde percelen:
- -
kadastraal bekend als gemeente Weert, sectie K, nummer K 4583 groot, 10.625 m2 gelegen nabij Nelissenhofweg te Weert.
- -
kadastraal bekend als gemeente Weert, sectie K, nummer K 4587 groot, 3.095 m2 gelegen nabij Nelissenhofweg te Weert.
- -
kadastraal bekend als gemeente Weert, sectie K, nummer K 4589 groot, 5.575 m2 gelegen nabij Nelissenhofweg te Weert.
- -
kadastraal bekend als gemeente Weert, sectie K, nummer K 4592 groot, 1.380 m2 gelegen nabij Nelissenhofweg te Weert.
Voornemen tot verkoop
De gemeente Weert (“de gemeente”) is voornemens voormelde percelen uit te geven aan een bedrijf
Dit bedrijf is de enige serieuze gegadigde
Gemeente is van oordeel dat er op grond van objectieve, redelijke en toetsbare criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de uitgifte van de percelen. Ten overvloede zij erop gewezen dat de gemeente daarbij een ruime mate van beleidsvrijheid toekomt.
Dit bedrijf komt als enige serieuze gegadigde in aanmerking omdat:
- •
er met het betreffende bedrijf een pachtovereenkomst is gesloten met recht van koop.
Niet eens met voorgenomen uitgifte?
Indien u zich niet kunt verenigen met de voorgenomen uitgifte, dan dient u dit uiterlijk voor 27 juni 2023, kenbaar te maken door middel van een gemotiveerd bericht aan het college van burgemeester en wethouders van Weert, Postbus 950, 6000 AZ Weert. Indien uw bericht na deze termijn wordt ontvangen, staat het de gemeente vrij om tot contractsluiting over te gaan. Het staat u in dat geval niet meer vrij om hiertegen in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. De gemeente en de bovenbedoelde gegadigde zouden immers onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de verkoopovereenkomst zou worden opgekomen.
Beoordeling van uw reactie
De gemeente zal uw gemotiveerde reactie beoordelen.
Er kunnen zich dan twee situaties voordoen:
- 1.
De gemeente is het met uw reactie eens. Dit betekent dat de gemeente de uitgifte aan bedoelde gegadigde zal heroverwegen.
- 2.
De gemeente is het niet eens met uw reactie. In dat geval zal de gemeente u een termijn stellen van 20 kalenderdagen waarbinnen u nogmaals kunt aangeven dat u zich niet kunt verenigen met de voorgenomen verkoop. Dit kunt u doen door betekening van een kortgedingdagvaarding aan het adres van de gemeente. Indien voornoemde termijn wordt overschreden zonder dat de kortgedingdagvaarding aan het adres van de gemeente is betekend, staat het de gemeente vrij om tot contractsluiting over te gaan. Het staat u in dat geval niet meer vrij om hiertegen in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. De gemeente en de beoogde gegadigde zouden immers onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de overeenkomst zou worden opgekomen.
Reden publicatie
Met deze publicatie geeft de Gemeente uitvoering aan het op basis van artikel 3:14 Burgerlijk Wetboek geldende gelijkheidsbeginsel en het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778), meer in het bijzonder het bepaalde in rechtsoverweging 3.1.6.