Besluit van het college van burgemeester en wethouders van Oosterhout van 13 december 2022 tot wijziging van het Beleidsplan Fysieke Leefomgeving 2019-2022 Vergunningverlening, Toezicht & Handhaving

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oosterhout;

besluit:

Artikel I

Het Beleidsplan Fysieke Leefomgeving 2019-2022 Vergunningverlening, Toezicht & Handhaving wordt als volgt gewijzigd:

 

A

Aan het intitulé wordt een passage toegevoegd, luidende:

 

De looptijd van dit beleid is door burgemeester en wethouders op 13 december 2022 verlengd.

De Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) is namelijk nog van kracht en de visie en handelswijze over hoe om te gaan met Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving staan in dit document beschreven. Daar waar we in de loop van de tijd processen hebben kunnen verbeteren, hebben we dat gedaan en blijven we dat doen.

Op het moment van vaststelling van nieuw beleid op basis van de Omgevingswet is dit beleidsplan niet meer van kracht en gaan we het intrekken. In het nieuwe beleidsplan beschrijven we de werkprocedures en keuzes die we maken om Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving op basis van de Omgevingswet zo optimaal mogelijk uit te voeren. Landelijke en regionale werkgroepen en wij als gemeente zelf zijn met alle disciplines en met onze ketenpartners aan de slag om voorbereidingen te treffen om de Omgevingswet goed uit te voeren. Het beleidsplan op basis van de Omgevingswet is in ontwikkeling en gaan we tijdig vaststellen.

Daar waar dit beleidsplan nog uitgaat van een ingangsdatum van de Omgevingswet van 1 januari 2021 is de verwachting nu dat dit niet eerder zal zijn dan 1 juli 2023.

Inhoudelijk zijn er dus geen wijzigingen aangebracht in dit document.

Artikel II

Dit besluit treedt in werking op 20 januari 2023.

Aldus vastgesteld in de vergadering van 13 december 2022.

Burgemeester en wethouders van Oosterhout,

de burgemeester,

de secretaris,

Naar boven