Bekendmaking vastgesteld wijzigingsplan ’Buitengebied, Beerseweg 52 te Mill’

Burgemeester en wethouders van Land van Cuijk maken bekend dat het vastgestelde wijzigingsplan ‘Buitengebied, Beerseweg 52 te Mill’ met bijbehorende stukken ter inzage worden gelegd. Het vastgestelde wijzigingsplan is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerpwijzigingsplan.

Waar ligt het plangebied?

Het plangebied is gelegen in het buitengebied van de voormalige gemeente Mill en Sint Hubert op circa 1 kilometer afstand ten noordoosten van de kern Mill, aan de Beerseweg 52, 5451 NR Mill. Het plangebied omvat het grootste gedeelte van het perceel, kadastraal bekend als gemeente Mill, sectie R, nummer 321.

Wat is de inhoud van het plan?

Het wijzigingsplan maakt de splitsing van de cultuurhistorisch waardevolle woonboerderij aan de Beerseweg 52 te Mill planologisch mogelijk, zulks met behoud en herstel van de cultuurhistorische waarden, met zekerheidsstelling dat ten aanzien van de voorgevel (wegzijde) weer beter afleesbaar wordt gemaakt wat het bedrijfsdeel en wat het woondeel was, onder meer door het terugplaatsen van een paneeldeur ter plaatse van een raam.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Wij nodigen u uit om het wijzigingsplan met bijbehorende stukken in te zien. Deze ligt zes weken ter inzage van woensdag

7 juni tot en met dinsdag 18 juli 2023. De stukken zijn digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt zoeken op de plannaam Buitengebied, Beerseweg 52 te Mill of op plannummer NL.IMRO.1982.WPBuMiBeerseweg52-VA01. Het wijzigingsplan is tijdens openingstijden ook in te zien op het gemeentehuis, Louis Jansenplein 1, in Cuijk. Als u het wijzigingsplan op het gemeentehuis wilt inzien, vragen wij u contact op te nemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, via ro@landvancuijk.nl of telefoonnummer 0485-854000.

Hoe kunt u reageren?

Wilt u beroep instellen tegen het wijzigingsplan. Als u belanghebbende bent, kunt u altijd beroep instellen, ook als u geen zienswijze tegen het ontwerpwijzigingsplan hebt ingediend. Als u geen belanghebbende bent, kunt u beroep instellen als u:

    • tegen het ontwerpwijzigingsplan een zienswijze hebt ingediend; of

    • kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest u tijdig tot het college van burgemeester en wethouders te wenden.

U kunt tot en met 19 juli 2023 beroep instellen. U richt uw beroepschrift aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het wijzigingsplan treedt in werking op 20 juli 2023, tenzij u vóór deze datum, naast beroep, ook een verzoek om voorlopige voorziening indient bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de inwerkingtreding van het wijzigingsplan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Cuijk, 6 juni 2023

Burgemeester en wethouders van Land van Cuijk

Naar boven