Ontwerp Transitievisie Warmte 2.0 Beekdaelen

Het college van burgemeester en wethouders van Brunssum heeft de concept Transitievisie Warmte 2.0 vastgesteld. Voordat de Transitievisie Warmte 2.0 definitief vastgesteld wordt, kan iedereen die wat wil zeggen over het ontwerpbesluit, een zienswijze indienen.

Waarom een Transitievisie Warmte 2.0?

Deze Transitievisie Warmte 2.0 komt in de plaats van de Transitievisie Warmte 1.0 die op 21 december 2021 is vastgesteld door de gemeenteraad.

De Transitievisie Warmte 2.0 is de gemeentelijke visie op het energiezuinig en aardgasvrij maken van de gebouwde omgeving. De insteek van deze Transitievisie Warmte is om buurt voor buurt stappen te zetten naar aardasvrije gebouwen. In welke buurt de gemeente start en hoe het proces samen met de buurt wordt georganiseerd staat beschreven in de Transitievisie Warmte.

Isoleren is voor de meeste gebouwen de eerste stap. Daar ligt dan ook de prioriteit. Hoe er in de buurten de stap gezet kan worden naar aardgasvrij, dat bepalen we gezamenlijk met de buurt in het opstellen van het uitvoeringsplan in de buurt.

Inspraak

De concept Transitievisie Warmte 2.0 ligt voor iedereen ter inzage met ingang van 7 juni t/m 19 juli 2023 in het gemeentehuis, deweverplein 1 Nuth.

Burgers, bedrijven en organisaties kunnen gedurende deze termijn zowel mondeling als schriftelijk hun zienswijze kenbaar maken. De voorkeur gaat uit naar het schriftelijk indienen van zienswijzen.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van Burgemeester en Wethouders van Beekdaelen, postbus 22000, 6360 AA Nuth. Mondelinge reacties kunnen worden gericht aan de afdeling ruimte, team Energie & Duurzaamheid, bereikbaar via telefoonnr. 088 450 2000.

Informatie

Deze concept Transitievisie Warmte zal worden toegelicht tijdens een openbare informatiebijeenkomst voorzien op 6 juli 2023. Meer informatie over deze informatiebijeenkomst vindt u op https://www.beekdaelen.nl/transitievisie-warmte .

 

Naar boven