Gemeente Schiedam - naamgeving openbare ruimte

Burgemeester en wethouders van Schiedam besluiten:

 

1. in aanvulling op het besluit van het college van burgemeester en wethouders van 16 augustus 1960, de straatnaam M C M de Grootstraat vast te stellen voor de openbare ruimte tussen Burgemeester Van Haarenlaan, Ko Suurhoflaan en Joop den Uyllaan, volgens de bij dit besluit horende tekening (23BIJ00286);

 

2. in aanvulling op het besluit van het college van burgemeester en wethouders van 30 juni 1959, de straatnaam Van Heuven Goedhartstraat vast te stellen voor de openbare ruimte tussen Burgemeester Van Haarenlaan en Mgr Nolenslaan, volgens de bij dit besluit horende tekening (23BIJ00286).

 

Vastgesteld in de vergadering van de burgemeester en wethouders op 9 mei 2023.

 

Belanghebbenden die het niet eens zijn met een besluit kunnen binnen zes weken na datum waarop het besluit is bekendgemaakt een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders (postbus 1501, 3100 EA Schiedam). In het bezwaarschrift dient in ieder geval uw naam, adres en telefoonnumer, de datum en een omschrijving van het betreffende besluit (kenmerk 23BW000150) te staan. Vergeet niet uw bezwaarschrift te ondertekenen.

 

Burgemeester en wethouders van Schiedam,

de secretaris,

C.E. Bos

 

de burgemeester,

C.H.J. Lamers

 

Toelichting

1. Herziening M C M de Grootstraat

De gemeenteraad machtigde het college van burgemeester en wethouders op 27 mei 1960 om de naam

M.C.M. de Groot te gebruiken in een straatnaam (1960VR107bis). Het college van burgemeester en wethouders heeft deze straatnaam vastgesteld op 16 augustus 1960. Op de (toen) bijbehorende tekening is aangegeven dat de naam M C M de Grootstraat geldt voor de straat tussen Burgemeester van Haarenlaan en Mgr Nolenslaan. De laatste straat heet daar nu: Joop den Uyllaan. De nieuwbouw M C M de Grootstraat 17-43 ligt niet aan de straat zoals in 1960 op tekening weergegeven. Op advies van de Commissie Naamgeving Openbare Ruimte verduidelijkt het college van burgemeester en wethouders de situatie met deze herziening.

De schrijfwijze volgens de Basisregistratie Adressen en Gebouwen is zonder punten, dus M C M de Groot.

 

2. Herziening Van Heuven Goedhartstraat

De gemeenteraad machtigde het college van burgemeester en wethouders op 28 juni 1957 om de naam Van Heuven Goedhart te gebruiken in een straatnaam (1957VR142). Het college heeft deze straatnaam vastgesteld op 30 juni 1959. Op de (toen) bijbehorende tekening is aangegeven dat de naam Van Heuven Goedhartstraat geldt voor de straat tussen Burgemeester Van Haarenlaan en Mgr Nolenslaan. De nieuwbouw Van Heuven Goedhartstraat 16-31 ligt niet aan de straat zoals in 1959 op tekening weergegeven. Op advies van de Commissie Naamgeving Openbare Ruimte verduidelijkt het college van burgemeester en wethouders de situatie met deze herziening.

Naar boven