vastgesteld wijzigingsplan Miniwinkel Dorpsstraat 30 (verwijderen huidige locatie)

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Vlieland heeft op 2 mei 2023 besloten het ontwerp wijzigingsplan ‘Miniwinkel Dorpsstraat 30 (verwijderen huidige locatie)’ ongewijzigd vast te stellen. Het ontwerp wijzigingsplan heeft zes weken ter visie gelegen. Er zijn tegen het ontwerp geen zienswijzen ingediend.

 

Wat houdt dit plan in?

In 2021 is, middels een wijzigingsplanprocedure, aan het perceel Dorpsstraat 30 de mogelijkheid van vestiging van een miniwinkel toegekend. Tot op heden is daaraan geen gevolg gegeven. De initiatiefnemers hebben schriftelijk laten weten dat zij geen gebruik meer gaan maken van deze mogelijkheid. Het college heeft op grond daarvan ambtshalve besloten de mogelijkheid voor het realiseren van een miniwinkel aan de Dorpsstraat 30 ongedaan te maken, zodat er ruimte komt voor een nieuwe minwinkel op een andere plek in de Dorpsstraat .

Met dit wijzigingsplan wordt uitsluitend de mogelijkheid tot het vestigen van een miniwinkel verwijderd, door de functieaanduiding 'detailhandel' van het plangebied te halen.

 

Wanneer en waar kunt u de stukken inzien?

Het wijzigingsplan ligt vanaf maandag 5 juni 2023 tot en met maandag 17 juli 2023 ter inzage. U kunt het plan inzien tijdens openingstijden van het gemeentehuis of op afspraak. Het vastgestelde bestemmingsplan is digitaal beschikbaar:

- via de landelijke website https://www.ruimtelijkeplannen.nl/

het planidentificatienummer voor ruimtelijke plannen is: NL.IMRO.0096.20221436-VA01

- op Overheid.nl officiële bekendmakingen https://www.officielebekendmakingen.nl/

 

Hoe kunt u reageren?

Tegen de vaststelling van het plan kan beroep worden aangetekend binnen een termijn van zes weken vanaf 5 juni 2023 tot 17 juli 2023 bij de Afdeling Bestuursrecht van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor het indienen van beroep wordt griffierecht geheven. Het besluit treedt in werking met ingang van de dag waarop de beroepstermijn afloopt.

 

Vlieland 30 mei 2023

Burgemeester en wethouders van de gemeente Vlieland,

Namens deze:

A. Idema

Naar boven