Enkelvoudige gunning (gedeelte) perceel Mulderpad/Thullerkerkweg

Perceelinformatie: plaatselijk bekend als het perceel gelegen aan het Mulderpad bij de waterbuffer/Thullerkerkweg

Perceel: kadastraal perceel gemeente Schinnen, Sectie C, 4572

Perceelgrootte: c.a. 2.131 m2

Voornemen tot enkelvoudige gunning 

De gemeente Beekdaelen (hierna: de Gemeente) is voornemens om een ruil-, koopovereenkomst met Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten (hierna: Natuurmonumenten) te sluiten voor het in de aanhef genoemde perceel ten behoeve van de juridische afwikkeling van gebiedsontwikkeling Thull. Het perceel wordt geruild voor een gedeelte van de openbare weg Veeweg te Schinnen welke momenteel in eigendom van Natuurmonumenten is.

Criteria en motivering 

De Gemeente meent op basis van de onderstaande criteria en motivering dat Natuurmonumenten de enige serieuze gegadigde is die in aanmerking komt voor het in de aanhef genoemde perceel (hierna: de locatie) en de daaruit voortvloeiende overeenkomst.  

Algemeen

De gemeente heeft geen (toekomstige) plannen met de locatie en de huidige invulling voldoet aan het vigerende bestemmingsplan dat op de locatie rust.

Landschappelijke inpassing

Het verkopen van de in de aanhef genoemde locatie in ruil voor een gedeelte van de openbare weg maakt dat de percelen in eigendom komen van gerechtigden waar de primaire aard en strekking van dat perceel thuishoort. De locatie is reeds landschappelijk ingepast en behoeft derhalve geen inpassing.

Bestaande rechten 

De voorgenomen verkoop betreft de juridische afwikkeling van gebiedsontwikkeling Thull. Derhalve is Natuurmonumenten de gevoeglijke gegadigde om de locatie aan te gunnen. 

Reactietermijn 

Indien u zich niet kunt verenigen met dit voornemen, dan dient u dit uiterlijk 30 dagen na de bekendmaking (op overheid.nl), kenbaar te maken door middel van een e-mail aan grondzaken-vastgoed@beekdaelen.nl, voorzien van een motivering waaruit blijkt dat u op basis van dezelfde bovenstaande criteria eveneens als serieuze gegadigde kan worden aangemerkt voor de locatie. Bij gebreke van een tijdig en gemotiveerd bericht vervalt het recht tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook. De Gemeente en Natuurmonumenten zouden immers onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de overeenkomsten zou (kunnen) worden opgekomen.

Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het bieden van mededingingsruimte bij een enkelvoudige gunning middels haar beleidsuitgangspunten1.

Naar boven