Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan “Bossenhoekweg 16 en Merseloseweg 13-15”

Burgemeester en wethouders van Land van Cuijk maken bekend dat de onderstaand(e) ontwerpbesluit(en) en bijbehorende stukken ter inzage worden gelegd:

  • 1.

    Het ontwerpbestemmingsplan “Bossenhoekweg 16 en Merseloseweg 13-15”

  • 2.

    Voor deze ontwikkeling wordt geen exploitatieplan ter inzage gelegd. Er is een anterieure overeenkomst opgesteld voor het verhaal van de kosten. 

Waar ligt het plangebied?

Het plangebied betreft de locatie Bossenhoekweg 16 - Merseloseweg 13-15, gelegen in het buitengebied direct ten zuiden van de kern Overloon, gemeente Land van Cuijk. Het plangebied wordt aan de westzijde begrensd door de Merseloseweg en aan de oostzijde door de Bossenhoekweg. Aan de overige zijden vormen kadastrale perceelsgrenzen de begrenzing van het plangebied.Het plangebied is kadastraal bekend gemeente Boxmeer, sectie G, nummers 419, 444, 445 en 446. Het perceel 446 betreft de gronden bij de toekomstige plattelandswoning Bossenhoekweg 16. Het perceel 419 betreft de gronden bij de toekomstige plattelandswoning Merseloseweg 15. Op de percelen 444 en 445 zijn de gronden bij het agrarische bedrijf gelegen.

Wat is de inhoud van het plan?

De huidige bewoners willen de woning Bossenhoekweg 16 verkopen. Op de woning ligt de agrarische bedrijfsbestemming, zoals die voor het totale bijbehorende agrarische bedrijf geldt. De woning mag daardoor alleen bewoond worden door personen die functioneel verbonden zijn aan/werkzaam zijn bij het agrarisch bedrijf. Door de woning Bossenhoekweg 16 aan te wijzen als ‘plattelandswoning’, kan deze geschikt gemaakt worden voor bewoning door niet aan het bedrijf verbonden derden. De woning aan de Merseloseweg 15 wordt niet bewoond door personen die functioneel verbonden zijn aan/werkzaam zijn bij het agrarisch bedrijf. Door ook de woning Merseloseweg 15 aan te wijzen als ‘plattelandswoning’, kan deze ook geschikt gemaakt worden voor bewoning door niet aan het bedrijf verbonden derden, zoals de huidige bewoners. In het geldende bestemmingsplan is geen regeling opgenomen om de woningen Bossenhoekweg 16 en Merseloseweg 15 aan te wijzen als plattelandswoning. Een herziening van het bestemmingsplan is noodzakelijk.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Wij nodigen u uit om het ontwerpbestemmingsplan in te zien. Deze ligt zes weken ter inzage van vrijdag 20-01-2023 tot en met donderdag 2-3-2023. De stukken zijn digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt zoeken op de plannaam Bossenhoekweg 16 en Merseloseweg 13-15 of op plannummer NL.IMRO.1982.BPBuBossenhkweg16-ON01.Het bestemmingsplan is tijdens openingstijden ook in te zien op het Gemeentehuis, Louis Jansenplein 1, in Cuijk. Als u het bestemmingsplan op het gemeentehuis wil inzien vragen wij u contact op te nemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, via ro@landvancuijk.nl of telefoonnummer 0485-854000.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen online via een DigiD-formulier, schriftelijk of mondeling een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan indienen. Een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan, kunt u online indienen via de website: www.gemeentelandvancuijk.nl/formulieren/zienswijze-indienen. Een schriftelijke zienswijze hierover richt u aan de gemeenteraad van Land van Cuijk, postbus 7, 5360 AA GRAVE. Voor algemene informatie over het plan of een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

Hoe verloopt de procedure verder?

De zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan worden beoordeeld door burgemeester en wethouders. Per zienswijze wordt aangegeven of, en op welke wijze de zienswijze heeft geleid tot een aanpassing ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Het (al dan niet aangepaste) ontwerpbestemmingsplan wordt vervolgens voor definitieve vaststelling voorgelegd aan de gemeenteraad.

Cuijk, 19 januari 2023

Burgemeester en wethouders van Land van Cuijk

Naar boven