Vastgesteld bestemmingsplan artikel 3.6 Wro “Kleine kernen, Bruinehaar, Nikkelsweg ong.”

Burgemeester en wethouders van Twenterand maken bekend dat zij op 9 mei 2023 het volgende

wijzigingsplan hebben vastgesteld:

“Kleine kernen, Bruinehaar, Nikkelsweg ong.”

Het wijzigingsplan heeft ten doel om twee woningen mogelijk te maken ten noorden van de Nikkelsweg (tussen Nikkelsweg 5 en 7 en Gravenlandweg 26 te Bruinehaar). Naar aanleiding van een beroepschrift is het plan in gewijzigde vorm opnieuw vastgesteld. Het oude besluit ter vaststelling van het bestemmingsplan van 27 september 2022 is ingetrokken.

Ten opzichte van het ontwerpwijzigingsplan zijn bij de vaststelling van het plan enkele wijzigingen aangebracht. De wijzigingen zijn:

De verbeelding wordt aangepast in de zin dat het westelijke bouwvlak 5 meter in oostelijke richting wordt verschoven;

Op de verbeelding aan de westkant van het westelijke bouwperceel de aanduiding 'specifieke bouwaanduiding uitgesloten – ondergeschikte gebouwen' wordt opgenomen;

In de regels van het plan onder artikel 3, sub b wordt toegevoegd: “Daarnaast zijn geen ondergeschikte gebouwen toegestaan ter plaatse van de aanduiding 'specifieke bouwaanduiding uitgesloten – ondergeschikte gebouwen'”;

In de regels wordt toegevoegd “ter hoogte van de aanduiding 'specifieke bouwaanduiding uitgesloten – ondergeschikte gebouwen' bedraagt de hoogte van bouwwerken geen gebouw zijnde niet meer dan 1 meter;

Ter inzage legging

Het plan ligt ter inzage vanaf donderdag 1 juni 2023.

Het plan is in te zien via www.twenterand.nl/digitaalinzien

Stukken kunt u op aanvraag digitaal ontvangen. Wij verzoeken u telefonisch contact op te nemen met het vermelde telefoonnummer van het gemeentehuis zodat wij uw specifieke verzoek kunnen behandelen.

Als u de stukken in het gemeentehuis wilt inzien, kunt u daarvoor een afspraak maken.

Beroepsmogelijkheden

Van vrijdag 2 juni 2023 tot en met donderdag 13 juli kunnen belanghebbenden tegen het wijzigingsplan beroep instellen. Verder kunnen ook niet-belanghebbenden die bij het ontwerpwijzigingsplan hun zienswijzen kenbaar hebben gemaakt tegen het wijzigingsplan beroep instellen.

Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven