Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan Verzamelplan sanering varkenshouderijen Sint Anthonis

Burgemeester en wethouders van Land van Cuijk maken bekend dat de onderstaand(e) ontwerpbesluit(en) en bijbehorende stukken ter inzage worden gelegd:

  • 1.

    Het ontwerpbestemmingsplan Verzamelplan sanering varkenshouderijen Sint Anthonis.

    Het ontwerpbestemmingsplan is gewijzigd ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan.

  • 2.

    Voor deze ontwikkeling wordt geen exploitatieplan ter inzage gelegd. Er is een anterieure overeenkomst opgesteld voor het verhaal van de kosten.

  • 3.

    Voor deze ontwikkeling is een vormvrije m.e.r.-beoordeling gedaan. Het college heeft op basis van deze beoordeling besloten dat er geen m.e.r. hoeft te worden opgesteld. De m.e.r.-beoordeling is opgenomen in de toelichting van het ontwerpbestemmingsplan.

  • 4.

    Het ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid. Dit ontwerpbesluit is als bijlage opgenomen bij het ontwerpbestemmingsplan.

Waar ligt het plangebied?

Het plangebied bestaat uit tien deellocaties binnen het bestemmingsplan Buitengebied Sint Anthonis. Het gaat om zeven voormalige varkenshouderijlocaties die deelnemen aan de Subsidieregeling sanering varkenshouderijen en drie locaties die aanhaken in verband met de onderlinge samenhang met deelnemende locaties.

Wat is de inhoud van het plan?

In het verzamelplan worden de plannen van de initiatiefnemers gebundeld in één bestemmingsplan. Met het bestemmingsplan worden op verschillende deellocaties intensieve varkenshouderijen beëindigd en herbestemd. Het gaat om de volgende bestemmingen:

  • Loonseweg 20 Oploo: naar burgerwoning en realisatie 2 Ruimte voor Ruimte kavels.

  • Watermolenstraat 5a, Oploo: naar agrarisch onbebouwd.

  • Watermolenstraat 8a, Oploo: naar agrarisch verwant bedrijf (veehandel).

  • Driehoek 7, Oploo: naar akkerbouwbedrijf.

  • Driehoek 4, Oploo: naar burgerwoning.

  • Loonseweg ong., Oploo: realisatie Ruimte voor Ruimte kavel.

  • Watermolenstraat 16, Oploo: naar recreatiebedrijf en realisatie 2 Ruimte voor Ruimte kavels.

  • Peelkant 56 en 56a, Sint Anthonis: naar burgerwoning en realisatie Ruimte voor Ruimte kavel.

  • Mullemsedijk 16, Stevensbeek: naar akkerbouwbedrijf.

  • Mullemsedijk 4 en 6a, Stevensbeek: naar akkerbouwbedrijf.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Wij nodigen u uit om het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid in te zien. Deze ligt zes weken ter inzage van vrijdag 2 juni 2023 tot en met donderdag 13 juli 2023. De stukken zijn digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt zoeken op de plannaam Verzamelplan sanering varkenshouderijen Sint Anthonis of op plannummer NL.IMRO.1982.BPBuVeegplanSrvSA-ON01.

Het bestemmingsplan is tijdens openingstijden ook in te zien op het Gemeentehuis, Louis Jansenplein 1, in Cuijk. Als u het bestemmingsplan op het gemeentehuis wil inzien vragen wij u contact op te nemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, via ro@landvancuijk.nl of telefoonnummer 0485-854000.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen online via een DigiD-formulier, schriftelijk of mondeling een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan indienen. Een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kunt u online indienen via de website: www.gemeentelandvancuijk.nl/formulieren/zienswijze-indienen. Een schriftelijke zienswijze hierover richt u aan de gemeenteraad van Land van Cuijk, postbus 7, 5360 AA GRAVE.

Een zienswijze over het ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid richt u aan het college van burgemeester en wethouders van Land van Cuijk, via dezelfde website of postadres. Voor algemene informatie over het plan of een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

Hoe verloopt de procedure verder?

De zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid worden beoordeeld door burgemeester en wethouders. Per zienswijze wordt aangegeven of, en op welke wijze de zienswijze heeft geleid tot een aanpassing ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid. Het (al dan niet aangepaste) ontwerpbestemmingsplan wordt vervolgens voor definitieve vaststelling voorgelegd aan de gemeenteraad.

Cuijk, 1 juni 2023

Burgemeester en wethouders van Land van Cuijk

Naar boven