Verlening recht van opstalrecht voor PoP’s t.b.v. het glasvezelnetwerk

Maastrichterweg 23 te Bingelrade, kadastraal bekend als gemeente Bingelrade, Sectie C, nummer 262, c.a. 11 m2 

Voornemen tot enkelvoudige gunning

De gemeente Beekdaelen is voornemens om voor bovengenoemde locatie een opstalrecht te verlenen voor de plaatsing van zogenoemde Points of Presence (PoP’s), die fungeren als verdeelstation waar vandaan elk huishouden wordt aangesloten op het glasvezelnetwerk. Het opstalrecht wordt verleend aan Delta Fiber Netwerk B.V.

De gemeente Beekdaelen publiceert dit (volledige) voornemen in haar Gemeenteblad op www.overheid.nl. Middels deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het bieden van mededingsruimte bij een enkelvoudige gunning. 

Criteria en motivering

De gemeente meent op basis van de onderstaande criteria dat Delta Fiber Netwerk B.V. de enige serieuze gegadigde is die in aanmerking komt voor de locatie en de daaruit voortvloeiende opstalrechten.

Algemeen

De gemeente heeft geen (toekomstige) plannen op de locatie en de gewenste invulling voldoet aan het vigerende bestemmingsplan dat op de locatie rust.

Lokaal en algemeen belang 

De gemeente acht het wenselijk dat op de locatie een glasvezelnetwerk wordt aangelegd omdat daarmee de bewoners de (aanvullende) mogelijkheid krijgen om gebruik te maken van een hoogwaardige en snelle verbinding voor internet, televisie en telefonie.

Bestaande rechten 

Op basis van de op dit moment ingediende instemmingsaanvragen gaat de gemeente ervan uit dat Delta Fiber Netwerk B.V. de enige geïnteresseerde is om glasvezelnetwerk aan te leggen in de gemeente. De gemeente geeft met dit voornemen bovendien uitvoering aan de samenwerkingsovereenkomst die zij op d.d. 20 september 2021 met Delta Fiber Netwerk B.V. is aangegaan en waarin dit voornemen is opgenomen. 

Reactietermijn 

Indien u zich niet kunt verenigen met dit voornemen, dan dient u dit uiterlijk 30 dagen na de bekendmaking (op overheid.nl), kenbaar te maken door middel van een e-mail aan grondzaken-vastgoed@beekdaelen.nl, voorzien van een motivering waaruit blijkt dat u op basis van de bovenstaande criteria eveneens als serieuze gegadigde kan worden aangemerkt voor de locatie. Bij gebreke van een tijdig en gemotiveerd bericht vervalt het recht tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook.

Middels deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het bieden van mededingsruimte bij een enkelvoudige gunning.

Naar boven