Aangepaste tekst standaard samenwerkingsovereenkomst ten behoeve van de aanleg van glasvezelnetwerken

Burgermeester en wethouders van de gemeente Zuidplas maken bekend dat zij de aangepaste tekst voor een af te sluiten samenwerkingsovereenkomst ten behoeve van de aanleg van glasvezelnetwerken voor Nieuwerkerk aan den IJssel en het buitengebied in de gemeente Zuidplas hebben vastgesteld. Marktpartijen worden uitgenodigd om gebruik te maken van de samenwerkingsovereenkomst.

De samenwerkingsovereenkomst

De samenwerkingsovereenkomst richt zich op de aanleg van glasvezelnetwerken in de bebouwde kom van Nieuwerkerk aan den IJssel alsmede adressen in het buitengebied van de gemeente Zuidplas. Voor deze projectscope is een vaste, projectgebonden degeneratievergoeding vastgesteld. Voorts worden binnen de samenwerkingsovereenkomst project specifieke afspraken vastgelegd in aanvulling op, of afwijking van, de AVOI en het handboek van kabels en leidingen van de gemeente Zuidplas. De nu vastgestelde samenwerkingsovereenkomst vervangt de op 17 januari 2023 vastgestelde versie (besluit B22.000304) waarvan de aankondiging heeft plaatsgevonden op 18 januari 2023.

Vervolgprocedure

De gemeente heeft het voornemen met iedere marktpartij de ‘Samenwerkingsovereenkomst inzake de aanleg van breedband netwerken’ (hierna SOK) aan te gaan waarvan de gemeente het als haalbaar en realistisch acht dat deze marktpartij de samenwerkingsovereenkomst zal nakomen. Hiertoe heeft het college op 30 mei 2023 een besluit genomen met kenmerk B23.000254.

Indien een marktpartij geïnteresseerd is in het aangaan van de samenwerkingsovereenkomst kan zij de betreffende stukken opvragen via nanning.dijkstra@zuidplas.nl.

Iedere marktpartij die interesse heeft de SOK aan te gaan en te ondertekenen wordt verzocht dit per e-mail aan de gemeente Zuidplas kenbaar te maken en daarbij inzicht te geven in:

  • de startdatum dat de eerste werkzaamheden uitgevoerd zullen worden;

  • een overzicht waarin per wijk wordt aangegeven in welke periode daar glasvezel aangelegd zal worden;

  • een einddatum dat alle werkzaamheden zijn afgerond;

  • de benodigde aannemerscapaciteit en toezicht op de uitvoering die nodig is en of deze beschikbaar en vastgelegd is. Voor iedere wijk waar dit nog niet voor geregeld is, moet de marktpartij toelichten hoe dit verder wordt georganiseerd en wanneer zij de gemeente hierover nader kan inlichten en/of garanties kan bieden.

Het hiervoor te gebruiken e-mailadres is nanning.dijkstra@zuidplas.nl

De gemeente zal niet tot het aangaan van de SOK besluiten indien de marktpartij bovengenoemde stukken niet heeft aangeleverd of als uit deze stukken blijkt dat de termijn redelijkerwijs niet gehaald kan worden, dan wel als de stukken (of een stuk) onduidelijkheden bevat(ten).

Indien meerdere marktpartijen de SOK willen ondertekenen, heeft de gemeente de intentie deze te tekenen in de volgorde dat betreffende marktpartijen dit per e-mail aan de gemeente Zuidplas te kennen hebben gegeven én tevens alle bovengenoemde stukken hebben aangeleverd zodanig dat de gemeente die als duidelijk en volledig beschouwt. Indien stukken op verschillende momenten worden aangeleverd, wordt gekeken naar het moment van aanlevering per e-mail aan de gemeente Zuidplas van het laatst benodigde document. Zodra 1 aanbieder alle benodigde documenten heeft aangeleverd zal de gemeente dit meedelen aan overige aangemelde marktpartijen.

Meer informatie

Meer informatie kunt u verkrijgen per e-mail aan nanning.dijkstra@zuidplas.nl.

Naar boven