Aanpassing Beleidsregels ‘Pauzewoningen’ en ‘Tijdelijke bewoning bijgebouwen’

Burgemeester en wethouders van Nunspeet hebben de bestaande beleidsregels ‘Pauzewoningen’ en ‘Tijdelijke bewoning bijgebouwen’ geëvalueerd. De beleidsregels maken het mogelijk dat woningzoekenden uit de gemeente Nunspeet ofwel die een binding hebben met de gemeente tijdelijk in een recreatieverblijf danwel een bijgebouw mogen wonen met toestemming van de gemeente.

Het beleid ‘pauzewoningen’ is wegens een aanhoudende vraag met drie jaren verlengd tot 2027. Zowel eigenaren die een recreatieverblijf hebben als woningzoekenden die van de regeling gebruik willen maken kunnen zich melden bij de gemeente.

De beleidsregel ‘Tijdelijke bewoning bijgebouwen’ is op enkele punten aangepast. De regeling geldt niet meer alleen voor woningzoekenden die minimaal 2 jaar ingeschreven staan in de Basisregistratie Personen (BRP) van de gemeente Nunspeet maar ook voor woningzoekenden die zijn geboren en getogen in de gemeente en door studie o.i.d. tijdelijk elders in de BRP ingeschreven hebben gestaan. De tweede aanpassing betreft het plaatsen van een chalet op een groot perceel in het buitengebied. Ook grote percelen binnen de bebouwde kom komen nu voor het beleid in aanmerking.

 

De gewijzigde beleidsregels treden op 1 juni 2023 in werking.

 

Naar boven