Ontwerp omgevingsvergunning met ontwerp ruimtelijke onderbouwing voor het bouwen van 6 woongebouwen met 72 woonunits voor studenten, stagiaires en flexwerkers ("Greenhouse Campus") op de locatie nabij Violierenweg 3 in Bleiswijk, Lansingerland

Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken bekend dat de ontwerp omgevingsvergunning voor het bouwen van 6 woongebouwen met 72 woonunits voor studenten, stagiaires en flexwerkers (‘Greenhouse Campus’) op de locatie nabij Violierenweg 3 in Bleiswijk met de daarbij behorende (ontwerp) ruimtelijke onderbouwing (met bijbehorende stukken) ter inzage wordt gelegd.

Beschrijving plan en besluit hogere waarden

De aanvraag omgevingsvergunning betreft de bouw van 6 woongebouwen met 72 woonunits voor studenten, stagiaires en flexwerkers (‘Greenhouse Campus’) op de locatie nabij Violierenweg 3 in Bleiswijk. Deze functie past niet binnen de bestemming ‘Agrarisch-Glastuinbouw’ zoals opgenomen in het geldende bestemmingsplan ‘Buitengebied Bleiswijk’. De uitgebreide Wabo procedure is van toepassing omdat de bouwgrenzen worden overschreden.

Het ontwerpbesluit hogere waarden heeft betrekking op woonunits op de eerste en tweede verdieping van een deel van de noordgevels. De geluidsbelasting varieert op deze woonunits van de noordgevels van 48 tot 51 dB en hebben daarmee een hogere geluidsbelasting dan de voorkeursgrenswaarde. Het ontwerpbesluit is als bijlage bij de stukken gevoegd.

Zienswijzen

De stukken liggen vanaf donderdag 1 juni 2023 tot en met woensdag 12 juli 2023 ter inzage op www.ruimtelijkeplannen.nl onder het plannummer: NL.IMRO.1621.BP0171P01-ONTW.

Tijdens de termijn van terinzagelegging kunt u een zienswijze indienen tegen zowel de ontwerp omgevingsvergunning met ruimtelijke onderbouwing als het ontwerpbesluit hogere waarden. Dit kan schriftelijk of mondeling. Een schriftelijke zienswijze (geen e-mail) kunt u sturen naar de gemeente Lansingerland, ter attentie van burgemeester en wethouders, team Omgevingsrecht, Postbus 1, 2650 AA Berkel en Rodenrijs, o.v.v. zienswijze BP0171P01. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch een afspraak maken via telefoonnummer 14 010.

Naar boven