Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan “Tijnje - Heawei 38 en 44”

 

Wat ligt er ter inzage en voor wie en wanneer

Met ingang van donderdag 1 juni 2023 ligt gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan “Tijnje - Heawei 38 en 44” (plannummer: NL.IMRO.0086.15BPHeawei38en44-0201) voor eenieder ter inzage.

 

U kunt het digitale bestemmingsplan raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kunt u via “Plannen zoeken”, het plan oproepen via het invullen van de locatie of het plannummer. Daarnaast is een afdruk van het plan in te zien bij de receptie van het gemeentehuis, Hoofdstraat 82 te Beetsterzwaag. Het digitale plan is eveneens te raadplegen op www.opsterland.nl door middel van een link naar www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Strekking van het bestemmingsplan

De eigenaar van de percelen Heawei 38 en 44 te Tijnje heeft het voornemen om het op het perceel Heawei 38 gevestigde paarden- en veetransportbedrijf te verplaatsen naar het perceel Heawei 44. Hiertoe dient de op het perceel Heawei 44 geldende bestemming “Wonen – Woonboerderij” te worden gewijzigd in de bestemming “Bedrijf” met de aanduiding “specifieke vorm van bedrijf – paarden - en veetransportbedrijf”. In samenhang met deze bestemmingswijziging van het perceel Heawei 44 wordt de op het perceel Heawei 38 geldende bestemming “Bedrijf” met de functieaanduiding “specifieke vorm van bedrijf - metaalbedrijf” gewijzigd in de bestemming “Wonen – Woonboerderij”. Het voorliggend bestemmingsplan maakt deze ruimtelijke ontwikkeling mogelijk.

 

Reageren?

Gedurende de termijn dat het plan ter inzage ligt, kan een:

schriftelijk een reactie (zienswijze) op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar gemaakt worden bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Opsterland, Postbus 10.000, 9244 ZP, Beetsterzwaag;

mondeling een reactie (zienswijze) ingediend worden bij het team Ontwikkeling Ruimtelijk domein (na uitdrukkelijk vermelding). U kunt hiervoor contact opnemen met het secretariaat Ruimtelijke Plannen, tel. (0512) 386 222.

Daarnaast kan bij het team Ontwikkeling Ruimtelijk domein nadere informatie worden verkregen over de inhoud en achtergronden van het ontwerpbestemmingsplan.

 

Hoe gaat het verder?

Na het verstrijken van bovengenoemde termijn worden onder meer de zienswijzen beoordeeld en wordt het bestemmingsplan (eventueel gewijzigd ten opzichte van het ontwerp) ter vaststelling aan de gemeenteraad aangeboden. Het vastgestelde bestemmingsplan zal vervolgens, na een nieuwe publicatie, opnieuw ter inzage worden gelegd, met de mogelijkheid tot het instellen van beroep bij de Afdeling rechtspraak van de Raad van State.

 

Kennisgeving voorbereiding bestemmingsplan

Deze publicatie betreft tevens een kennisgeving in de zin van artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening.

 

 

Beetsterzwaag, 31 mei 2023

Naar boven