Toepassen bestuursdwang voor een gele Citroën Saxo aan Branderskamp te Ermelo

Burgemeester en wethouders van de gemeente Ermelo maken bekend dat zij hebben besloten om een achtergelaten voertuig weg te (laten) slepen op kosten van de overtreder. Het gaat om een gele Citroën Saxo, met kenteken 52- LB-RX, die in verwaarloosde toestand is achtergelaten aan de Branderskamp te Ermelo, in de blauwe zone in een parkeervak.

Overtreding

Het is verboden een voertuig waarmee als gevolg van andere dan eenvoudig te verhelpen gebreken niet kan of mag worden gereden, langer dan drie achtereenvolgende dagen op de weg te parkeren (artikel 5:4 Algemene plaatselijke verordening Ermelo 2020).

Besluit

Op 19 april 2022 is een publicatie in het Elektronisch Gemeenteblad van Ermelo verschenen. Hierin is het voorgenomen besluit tot het toepassen van bestuursdwang (wegslepen voertuig) kenbaar gemaakt. Er is niet vóór de aangegeven datum van 3 mei 2023 gereageerd en ook is het voertuig niet verwijderd.

Bevoegdheid

Onze bevoegdheid om het betreffende voertuig weg te slepen, is gebaseerd op artikel 125 van de Gemeentewet en afdeling 5.3.1 van de Algemene wet bestuursrecht (hierna Awb).   

Inwerkingtreding 

Dit besluit treedt, op grond van artikel 3:42, tweede lid, van de Awb, in werking op de dag na deze publicatie.  

Kostenverhaal

Op grond van artikel 5:25 lid 1 Awb, kunnen wij de kosten die verbonden zijn aan de toepassing van de last onder bestuursdwang op de overtreder verhalen. Er zijn geen redenen om aan te nemen dat deze kosten redelijkerwijze niet ten laste van de overtreder moeten komen. Omtrent de eventuele inning en invordering van de kosten zullen wij de overtreder afzonderlijk schriftelijk in kennis stellen. Het voertuig zal nadat het is afgevoerd, maximaal 13 weken worden bewaard en daarna worden verkocht of vernietigd. Gedurende deze termijn kan het voertuig door de rechthebbende tegen betaling van de afvoer- en stallingskosten worden afgehaald. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de handhavingsjuristen van de gemeente Ermelo, telefonisch bereikbaar onder nummer 0341 – 567 321.  

Rechtsbeschermingsmogelijkheden

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na dagtekening van deze publicatie een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ermelo, Postbus 500, 3850 AM Ermelo, onder vermelding van:

  • a)

    naam en adres;

  • b)

    de datum;

  • c)

    een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • d)

    d) de gronden (motivering) van het bezwaar

Naar boven