Bekendmaking ontwerp-omgevingsvergunning en ontwerp-verklaring van geen bedenkingen voor het realiseren van een paardenstal N331, tegenover Werkerlaan 4, te Hasselt

Ontwerpbesluit aanvraag omgevingsvergunning

Kenmerk: Z2022-00012572

Datum ter inzage: 01-06-2023

Locatie: Werkerlaan 4, 8061 RE te Hasselt

Projectomschrijving: het bouwen van een paardenschuur met paddocks

Burgemeester en wethouders maken bekend dat, gelet op artikel 2.1, 2.10 en 2.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, de ontwerp-omgevingsvergunning en de ontwerp-verklaring van geen bedenkingen voor het realiseren van een paardenstal N331, tegenover Werkerlaan 4, te Hasselt ter inzage liggen.

De officiële bekendmakingen staan op officielebekendmakingen.nl.

Verklaring van geen bedenkingen

Op 25 mei 2023 heeft de gemeenteraad van de gemeente Zwartewaterland een verklaring van geen bedenkingen afgegeven voor het realiseren van een paardenstal vvgb paardenstal N331, tegenover Werkerlaan 4, te Hasselt in afwijking van het bestemmingsplan “Buitengebied Zwartewaterland”. Zij heeft eveneens besloten dat wanneer geen zienswijzen op de ontwerpverklaring van geen bedenkingen worden ontvangen, deze verklaring tevens als definitieve verklaring van geen bedenkingen mag worden beschouwd.

Inhoud plan

De vergunningaanvraag betreft het realiseren van een paardenstal aan de N331, tegenover Werkerlaan 4. Deze ontwikkeling past niet in het huidige bestemmingsplan “Buitengebied Zwartewaterland”. Gebleken is dat het plan niet in strijd is met een goede ruimtelijke ordening. Het college is voornemens af te wijken van het bestemmingsplan en een omgevingsvergunning te verlenen voor het plan. De gemeenteraad is voornemens hiervoor een zogenaamde ‘verklaring van geen bedenkingen’ afgegeven. Met een verklaring van geen bedenkingen kan op grond van artikel 2.1, eerste lid, onder c en 2.12, eerste lid onder a, onder 3◦ van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), afgeweken worden van het bestemmingsplan en een omgevingsvergunning worden verleend.

Hoe kunt u de besluiten inzien?

In het kader van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht in relatie tot artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht liggen de ontwerp-omgevingsvergunning en alle daarbij behorende stukken en de ontwerp-verklaring van geen bedenkingen vanaf 1 juni 2023 tot en met 12 juli 2023 ter inzage. Binnen de zes weken waarin de stukken ter inzage liggen, kan een ieder zienswijzen op de besluiten naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Zwartewaterland.

U kunt de besluiten op werkdagen van 8:30 uur tot 12:30 uur inzien in het gemeentehuis. Bel eerst om een afspraak te maken: 14 038. Indienen zienswijze Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen. Ingediende zienswijzen worden betrokken bij de definitieve besluitvorming door het college. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan ‘Burgemeester en wethouders van de gemeente Zwartewaterland’. Per post via: Postbus 23, 8060 AA Hasselt. Wanneer u mondeling een zienswijze kenbaar wilt maken, kunt u binnen de bovengenoemde termijn contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling via telefoonnummer 14038.

 

Het is niet mogelijk via e-mail een zienswijze in te dienen.

Naar boven