Rectificatie: Beeldkwaliteitplan ‘Otterlo, Weversteeg en Onderlangs 2022’ vastgesteld

 

 

 

Opmerking: Dit beeldkwaliteitplan is op 24 mei 2023 reeds bekendgemaakt. Bij het beschikbaar stellen van het plan op www.ruimtelijkeplannen.nl is vervolgens een technische fout opgetreden. Vanwege het herstel van deze fout wordt het beeldkwaliteitplan hierbij nogmaals bekendgemaakt.

 

Zaaknummer 378681

 

Op grond van de ‘Inspraakverordening gemeente Ede 2009’

 

Op 11 mei 2023 heeft de gemeenteraad van Ede het beeldkwaliteitplan ‘Otterlo, Weversteeg en Onderlangs 2022’ vastgesteld. U kunt het plan (digitaal) inzien bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in Raadhuis Publiekszaken, Raadhuisplein 3 in Ede. Voor openingstijden zie www.ede.nl/openingstijden.

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer 14 0318.

 

Een beeldkwaliteitplan (BKP) doorloopt een eigen procedure, naast de procedure voor het bestemmingsplan waar het BKP betrekking op heeft. Het BKP wordt na vaststelling onderdeel van de welstandsnota van de gemeente Ede.

 

In de publicatie van het bestemmingsplan ‘Otterlo, Weversteeg en Onderlangs 2022’ vindt u, onder gerelateerde informatie, een directe link naar het bestemmingsplan waar het BKP betrekking op heeft. Via deze link wordt u doorgeleid naar de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Het BKP vindt u onder de optie ‘Bijlagen’ bij het betreffende bestemmingsplan.

Gebied en gevolg

De gebieden waar dit plan over gaat zijn de voormalige sportvelden op de locaties Weversteeg en Onderlangs in Otterlo. Op de locatie Weversteeg maakt het plan de ontwikkeling van maximaal 63 woningen (appartementen en grondgebonden woningen) en een multifunctioneel dorpshuis mogelijk. Op de locatie Onderlangs voorziet het plan in natuurontwikkeling. Het beeldkwaliteitplan geeft inzicht in de beoogde ruimtelijke kwaliteit van de bebouwing en directe omgeving. Het betreft een aanvullend onderdeel van de gemeentelijke welstandsnota en zal worden gebruikt bij de toetsing van bouwplannen en de beoordeling van inrichtingsplannen.

Beroep

Het is niet mogelijk beroep in te stellen tegen het door de gemeenteraad vastgestelde beeldkwaliteitplan.

 

 

Naar boven