Rectificatie: De Burgt fase 1b in Boekel

[Deze publicatie betreft een rectificatie omdat de oorspronkelijke publicatie onder de categorie ‘voorlichting’ is verwerkt in plaats van de categorie ‘ander besluit van algemene strekking’. Tevens ontbraken in de oorspronkelijke publicatie de beslispunten van het collegebesluit en bijlage 1. De oorspronkelijke publicatie is op 15 december 2022 bekendgemaakt, beschikbaar via Gemeenteblad 2022, 557297.]

  • 1)

    Conform bijlage 1 (plattegrond) in bouwplan De Burgt fase 1b in Boekel de volgende nieuwe straatnamen toekennen: Gerst, Haver, Koolzaad, Koren, Rogge, Spelt, Tarwe, Valeriaan en Weegbree.

  • 2)

    De nieuw aan te leggen straat in het bouwplan die gezien kan worden als de verlenging van de Bernhardstraat, ook Bernhardstraat noemen.

  • 3)

    Het gedeelte van Lage Schoense vanaf de Beatrixlaan tot aan het punt waar Lage Schoense voor autoverkeer doodlopend gemaakt wordt, blijft Lage Schoense heten. Voorbij dit punt gaat het oude Lage Schoense-traject over in ‘Koolzaad’ en ‘Valeriaan’. Als gevolg hiervan zal er 1 Lage Schoense-adres hernoemd moeten worden.

Op 9 augustus jl. hebben Burgemeester en wethouders van Boekel besloten om

 

In het bouwplan De Burgt fase 1b in Boekel worden 9 nieuwe straten aangelegd en wordt 1 bestaande straat verlengd. De nieuwe straten krijgen de namen: Gerst, Haver, Koolzaad, Koren, Rogge, Spelt, Tarwe, Valeriaan en Weegbree. Het nieuwe straatdeel dat in het verlengde van de reeds bestaande Bernhardstraat ligt, gaat ook Bernhardstraat heten. Het gedeelte van Lage Schoense vanaf de Beatrixlaan tot aan het punt waar Lage Schoense voor autoverkeer doodlopend gemaakt wordt, blijft Lage Schoense heten. Voorbij dit punt gaat het oude Lage Schoense-traject over in ‘Koolzaad’ en ‘Valeriaan’. Als gevolg hiervan zal er 1 Lage Schoenseadres hernoemd moeten worden.

 

De heemkundekring geeft in hun reactie de volgende toelichtingen op de voorgestelde straatnamen. De straatnaam ‘Valeriaan’ verwijst naar een plant waaruit een kalmerend middel wordt bereid. ‘Weegbree’ is een plant met brede of smalle bladeren die veel in het wild voorkomt, zeer zeker ook in Boekel. De straatnamen

 

‘Rogge’, ‘Tarwe’, ‘Haver’, ‘Gerst’ en ‘Spelt’ zijn namen van graangewassen. ‘Koolzaad’ is geen graangewas, maar past wel in het rijtje van landbouwgewassen. Met de bij elkaar passende namen wil men de eenheid van de wijk benadrukken. Van de kant van de gemeente is nog opgemerkt dat bestaande straten vlakbij ‘Valeriaan’ en ‘Weegbree’ ook plantennamen hebben, te weten; ‘Lage Schoense’, ‘Korenbloem’, ‘Sleutelbloem’ en ‘Dotterbloem’

 

Tegen dit besluit kan op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na de datum van publicatie van het besluit door belanghebbenden een bezwaarschrift worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Boekel, Postbus 99, 5427 ZH Boekel. Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, de dagtekening, de omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar.

 

Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Om dat te bereiken, moet naast een bezwaarschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank te ’s-Hertogenbosch, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch, indien onverwijlde spoed en de belangen dat vereisen. Voor de behandeling van een dergelijk verzoek is griffierecht verschuldigd.

Boekel, 13 december 2022

College van burgemeester en wethouders

Bijlage 1 Straatnamenplan De Burgt fase 1b te Boekel

 

Naar boven