Voorgenomen medewerking overname huurovereenkomst Best Fit door de gemeente Best

 

 

De gemeente Best (hierna: "de gemeente") heeft het voornemen haar medewerking te verlenen aan de overname van de lopende huurovereenkomst van Best Fit B.V. aan Best Fit vof.

De gemeente, in diens hoedanigheid van verhuurder, heeft een huurovereenkomst gesloten met de heer R. Theelen, handelend onder de naam Best Fit, en na contractovername aan de aan hem gelieerde besloten vennootschap Best Fit BV, zijnde huurder, inzake de verhuur van de onroerende zaak gelegen te (5684 GJ) Best aan de Prinses Beatrixlaan nr. 27, kadastraal bekend als Best, sectie H nummer 6702. De huur is aangevangen op 1 april 2018 en kent een looptijd van 10 jaar met een verlengingsoptie van 5 jaren.

In het kader van een bedrijfsoverdracht is de gemeente voornemens ex artikel 6:159 BW haar medewerking te verlenen aan de overname van de rechten en verplichtingen van Best Fit B.V. uit hoofde van de huurovereenkomst aan een partij die voldoet aan de volgende objectieve, redelijke en toetsbare selectiecriteria:

 

  • 1.

    De overnemende partij bereid en in staat is de huidige huurovereenkomst uit te dienen;

  • 2.

    De overnemende partij bereid en in staat is alle rechten en verplichtingen van Best Fit BV uit de bestaande huurrelatie over te nemen;

  • 3.

    De overnemende partij bereid en in staat is de door de gemeente betaalde verbouwingskosten terug te betalen conform de in de huurovereenkomst en daarbij behorende contractdocumenten gestelde voorwaarden;

  • 4.

    De overnemende partij bereid en in staat is de huidige samenwerking met BESTFIT fysiotherapie en Fysiobest voort te zetten;

  • 5.

    De overnemende partij beschikt over een certificaat van Wellness Solutions of gelijkwaardig;

  • 6.

    De overnemende partij bereid en in staat is om het personeel van Best Fit B.V. over te nemen;

  • 7.

    Er geen beletselen zijn op grond van de wet BIBOB.

De gemeente is van mening dat zij over mag gaan tot het verlenen van medewerking aan bedoelde contractsovername door Best Fit BV aan Best Fit vof nu op basis van voornoemde objectieve, toetsbare en redelijke criteria redelijkerwijs mag worden aangenomen dat Best Fit vof de enige serieuze gegadigde is die voor contractsovername in aanmerking komt.

Bent u het niet eens met deze beslissing?

Mocht u zich niet kunnen verenigen met de voorgenomen medewerking aan de contractsovername door Best Fit BV aan Best Fit vof en merkt u zichzelf op basis van de voornoemde criteria aan als serieuze gegadigde dan dient u dat, binnen een termijn van twintig (20) dagen na publicatie van deze bekendmaking, kenbaar te maken door een kort geding tegen dit voornemen aanhangig te maken bij de voorzieningenrechter bij de rechtbank Oost-Brabant. Deze termijn merken wij aan als vervaltermijn. Dit betekent voor de goede orde dat indien een serieuze gegadigde binnen 20 dagen na heden géén kort geding is gestart, alle rechten vervallen, waaronder het recht om nadien in rechte op te komen tegen de door de gemeente verleende medewerking aan de contractsovername door Best Fit BV aan Best Fit vof. De gemeente hanteert deze handelwijze om rechtszekerheid te creëren, zodat zij na ommekomst van de termijn van 20 dagen of nadat de voorzieningenrechter in kort geding heeft geoordeeld dat geen sprake is van een andere serieuze gegadigde, haar medewerking kan verlenen aan de contractsovername. Volledigheidshalve wordt opgemerkt dat de thans gestelde termijnen uiterlijke termijnen zijn en dat een nadere verlenging van deze termijnen niet aan de orde is.

Tegen de voorgenomen medewerking aan contractsovername kunnen geen zienswijzen, bezwaren of beroep in de zin van de Awb worden ingediend c.q. ingesteld.

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot de heer M. van de Vorst van onze Gemeente. Per mail bereikbaar op adres m.vande.vorst@gembest.nl en telefonisch op telefoonnummer 140499.

Best, 30 mei 2023

Namens deze,

Burgemeester en wethouders Best

Naar boven