Voornemen tot uitgifte van 6 woningen aan Laarveld fase 3 te Weert

Object informatie

TEN BEHOEVE VAN DE BOUW VAN 6 WONINGEN IN LAARVELD FASE 3:

6 bouwkavels voor de bouw van vrije sector 2-kappers, kadastraal bekend gemeente Weert,

sectie W, nummer 1235 (gedeeltelijk):

Kavel 58 groot, ca. 315 m²

Kavel 59 groot, ca. 315 m²

Kavel 60 groot, ca. 247 m²

Kavel 61 groot, ca. 247 m²

Kavel 62 groot, ca. 247 m²

Kavel 63 groot, ca. 294 m²

Voor een vaste prijs van € 569.025,- VON

INSCHRIJFVOORWAARDEN

Aan de Monnenstraat in Laarveld fase 3 liggen 6 bouwkavels die voor de bouw van vrije sector 2-kappers worden uitgegeven aan één partij.

De gemeente verzorgt de inschrijving en bepaalt door loting de volgorde van de inschrijvers om op gesprek te komen voor deze bouwkavels.

1. Inschrijvingsvoorwaarden

  • a.

    De inschrijving staat open voor bouwbedrijven, aannemers en vastgoedprojectontwikkelaars.

  • b.

    Daarbij gelden de volgende geschiktheidseisen:

    • 1.

      De genoemde hoedanigheid onder a. dient te worden aangetoond op basis van de inschrijving in het handelsregister van de Kamer van Koophandel waarbij de gegadigde een uittreksel uit het handelsregister van de Kamer van Koophandel dient te overleggen welke niet ouder is dan zes maanden.

    • 2.

      Aantoonbaar minimaal 3 jaar ervaring hebben met de ontwikkeling en/of de bouw van woningen. Dit moet blijken uit referenties met betrekking tot gerealiseerde projecten in de afgelopen 3 tot 7 jaar.

    • 3.

      Er dient sprake te zijn van voldoende financiële draagkracht voor het uitvoeren van het bouwproject. Dit kan bijvoorbeeld worden aangetoond met een bankverklaring.

  • c.

    Uitsluitingsgronden:

  • Een gegadigde wordt (op voorhand) uitgesloten indien van het volgende sprake is:

    • Het verkeren in staat van faillissement of liquidatie, jegens de gegadigde geldt een surseance van betaling of een (faillissements)akkoord. Een gegadigde kan door middel van een uittreksel uit het handelsregister, dat op het tijdstip van het aanleveren van het lotings- of inschrijfformulier niet ouder is dan zes maanden, aantonen dat deze uitsluitingsgrond niet op hem of haar van toepassing is.

    • De gegadigde heeft valse verklaringen gegeven bij het verstrekken van de stukken en gegevens die nodig zijn om te beoordelen of de gegadigde voldoet aan de geschiktheidseisen en de gunningscriteria.

    • Het lotings- of inschrijfformulier is door een niet vertegenwoordigingsbevoegd persoon of door niet vertegenwoordigingsbevoegde personen ingevuld.

    • Het voorkomen van meerdere inschrijvingen van één concern of onderneming.

    • De gegadigde verstoort of vervalst de mededinging, bijvoorbeeld door afspraken met een andere partij te maken over wie zich voor welke uitgifte inschrijft.

  • Een inschrijving is ongeldig als één van de uitsluitingsgronden van toepassing is, de inschrijving en/of de stukken te laat zijn ingediend of als de gegadigde niet voldoet aan de geschiktheidseisen. De inschrijving wordt dan terzijde gelegd en de gegadigde wordt uitgesloten van verdere deelname aan de uitgifte. De Inschrijver wordt daarover schriftelijk geïnformeerd onder vermelding van de reden.

  • d.

    Overdraagbaarheid

  • De inschrijving is niet overdraagbaar aan anderen.

  • e.

    Aansprakelijkheid

  • De inschrijver dient zich ervan bewust te zijn dat ten behoeve van het bouwplan nog een privaat- en publiekrechtelijk traject gevolgd dient te worden. De gemeente kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het niet of niet tijdig kunnen verkrijgen van de voor het bouwen benodigde vergunningen

2. Inschrijving

Als het formulier is ontvangen, doet de inschrijver mee aan de loting voor een plaats op de wachtlijst.

U kunt zich inschrijven met ingang van 19 januari 2023 door middel van het invullen van het inschrijfformulier via de link https://eloket.weert.nl/f/2498/login. De inschrijving eindigt op 9 februari 2023 om 23.59 uur. Uw inschrijving dient dan volledig ingevuld bij de gemeente Weert binnen te zijn.

Heeft u op 15 februari 2023 geen schriftelijke bevestiging ontvangen van uw inschrijving, neem dan contact op met het verkoopteam. Telefonisch via 0495-575760 (bereikbaar van maandag t/m donderdag van 7.30 tot 15.00 uur) of per mail via verkoopteam@weert.nl .

3. Verkoopvoorwaarden

De verkoop vindt plaats voor de 6 kavels als geheel. Het is dus niet mogelijk om voor minder dan de 6 kavels in te schrijven of een koopovereenkomst te sluiten. De koopsom voor de kavels ligt vast en is niet onderhandelbaar. Overige verkoopvoorwaarden zijn opgenomen in de als bijlage 1 bij deze inschrijfvoorwaarden gevoegde concept koopovereenkomst. Het is de koper van de kavels niet toegestaan om de kavels te verkopen aan een andere onderneming. De koper is verplicht om de woningen te (laten) realiseren en deze afzonderlijk aan 6 particuliere kopers te verkopen. Voor deze particuliere kopers geldt het anti-speculatiebeding zoals opgenomen in artikel 10 lid 2 van de concept koopovereenkomst.

4. Bibob-onderzoek

Het is inschrijver bekend dat de Gemeente een eigen onderzoek op grond van de Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur (Wet Bibob) kan doen naar de integriteit van de gegadigde dan wel het Landelijk Bureau Bibob (LBB) om een advies kan vragen over de integriteit van de Koper, alvorens een beslissing wordt genomen over het aangaan van een Koopovereenkomst, een en ander ter beoordeling door de Gemeente. Indien de Gemeente op grond van het eigen Bibob-onderzoek of het advies van het LBB tot een conclusie komt, te weten een ernstig gevaar, mindere mate van gevaar dan wel een integriteitsrisico, en daaraan gevolgen verbindt, dan geeft dat de Koper geen aanspraak op vergoeding van schade, rente of kosten, ook niet indien dit eigen Bibob-onderzoek of het advies van de LBB (achteraf gezien) onjuist zou zijn of onjuistheden zou bevatten.

5. Loting

Op 16 februari 2023 om 17.00 uur wordt via een openbare loting in de Groenkamer van het Stadhuis, Wilhelminasingel 101 te Weert uit de lijst van geldige inschrijvingen een lotingslijst aangelegd die de volgorde van de inschrijvers bepaalt om op gesprek te komen voor deze bouwkavels. Degene die als eerste getrokken wordt, wordt als nummer 1 op de lijst geplaatst en zo verder.

Alle ingeschrevenen krijgen schriftelijk bericht over hun plaats op de lotingslijst. Plaatsing op de wachtlijst geeft géén recht op aankoop van de bouwkavels.

6. Verkoop

Zodra wordt gestart met de verkoop wordt degene die als 1e op de lotingslijst staat uitgenodigd voor een verkoopgesprek. Uiterlijk 2 weken voorafgaand aan dit gesprek moeten de gegevens worden overlegd waaruit blijkt dat wordt voldaan aan de inschrijvingsvoorwaarden.

Mocht niet worden voldaan aan de inschrijfvoorwaarden of niet worden overgaan tot aankoop, dan zal de 2e ingelote worden uitgenodigd etc. Dit totdat de bouwkavels zijn verkocht of de lotingslijst is afgewerkt.

Indien de betreffende ingelote wil overgaan tot aankoop van de bouwkavels, dan moet dit tijdens het gesprek worden aangegeven en wordt vervolgens binnen 10 dagen de koopovereenkomst toegezonden. Deze koopovereenkomst moet binnen 14 dagen na verzending door de gemeente, getekend terug worden gestuurd. Bij overschrijding van deze periode vervalt het recht van betreffende ingelote om de kavels te kopen en wordt overgegaan tot een gesprek met de volgende ingelote op de lotingslijst.

7. Informatie

De beschikbare informatie over de bouwkavels en over Laarveld vindt u op www.laarveld-weert.info

Bijlage 1: concept koopovereenkomst + kaveltekening

8. Reden publicatie

Met deze publicatie geeft de Gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778), meer in het bijzonder het bepaalde in rechtsoverweging 3.1.6.

Naar boven