Publicatie Ontwerp Verklaring van geen bedenkingen (VVGB) en Ontwerp Omgevingsvergunning Oosterdijk 3E Enkhuizen

Burgemeester en wethouders van Enkhuizen maken bekend dat, gelet op artikel 2.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) een ontwerpbesluit verklaring van geen bedenkingen (VVGB) en de Ontwerp Omgevingsvergunning voor de realisatie van een zonneweide ter inzage liggen.

Inzage van ontwerp VVGB en ontwerp omgevingsvergunning

Op 21 februari 2023 heeft de gemeenteraad van Enkhuizen een ontwerpbesluit Verklaring van geen bedenkingen afgegeven voor het bovengenoemde plan. Vanaf 26 mei tot en met 6 juli 2023 liggen het ontwerp Verklaring van geen bedenkingen (VVGB) en de ontwerp omgevingsvergunning (OV) met de bijbehorende stukken ter inzage bij de gemeente Enkhuizen.

Het inzien van de documenten kan op afspraak met een medewerker van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling op het Stadskantoor Hoogstraat 11 te Enkhuizen, telefoonnummer: 0228 360100 of via www.enkhuizen.nl

Indienen van zienswijze

De raad zal na de inzagetermijn een besluit nemen over de verklaring van geen bedenkingen, waarna het college van burgemeester en wethouders een besluit neemt over de verlening van de omgevingsvergunning. Hierbij zullen de eventueel ingediende zienswijzen worden betrokken.

De schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbesluit Verklaring van geen bedenkingen, danwel over het ontwerpbesluit omgevingsvergunning kunnen worden ingediend bij de raad, respectievelijk het college van de gemeente Enkhuizen, Postbus 20, 1610 AA Bovenkarspel. Indien u mondeling wilt reageren, kunt u hiervoor een telefonische afspraak maken met een medewerker van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer: 0228 360100 of via www.enkhuizen.nl. Zienswijzen indienen per mail is niet mogelijk.

Een verzoek om mondeling zienswijzen in te dienen wordt graag uiterlijk één week vóór afloop van de termijn tegemoet gezien. Een schriftelijke reactie heeft echter onze voorkeur.

Beroep

Wij wijzen erop dat beroep tegen het te nemen besluit te zijner tijd kan worden ingediend door belanghebbenden. Niet belanghebbenden kunnen alleen beroep indienen als zij, overeenkomstig het bovenstaande, tijdig zienswijzen naar aanleiding van het ontwerpbesluit is ingebracht, tenzij kan worden aangetoond dat men als niet-belanghebbende redelijkerwijs niet in staat is geweest dit te doen.

 

Naar boven